Guldpalmen i Cannes går til svensk film med dansker i hovedrollen

Det blev Ruben Östlunds svenske film "The Square", der løb med den eftertragtede Guldpalme ved dette års filmfestival i Cannes. Filmen har den danske skuespiller Claes Bang i hovedrollen, og Bang er i forbindelse med filmen blevet noget af et celebert navn i den internationale filmverden.

I filmen, der først kan ses i biograferne herhjemme 23. november, spiller Claes Bang en småforvirret direktør for et kunstmuseum. Han står for at skulle arrangere en stort anlagt udstilling, men har svært ved at samle sig om opgaven, og han hyrer derfor et PR-firma, hvilket ender med at give bagslag.

Elisabeth Moss, der er kendt fra tv-serierne "Mad Men" og HBO's "The Handmaid's Tale", spiller en journalist, der dækker udstillingen, og hende og den danske skuespiller har bl.a. en akavet sexscene i filmen, der er blevet meget omtalt.

Af andre vindere på filmfestivalen finder man Diane Kruger som bedste kvindelige hovedrolle for filmen "In the Fade" og Joaquin Phoenix som bedste mandlige hovedrolle for "You Were Never Really There".

Sofia Coppola vandt for bedste instruktør for filmen "The Beguiled" med Nicole Kidman og Colin Farrell.

Kommentarer

Guldpalmen i Cannes går til svensk film med dansker i hovedrollen

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen