"Hvide mænd kan ikke dunke"-remake i støbeskeen

1990'erne er in, hvis nogen skulle være i tvivl. Det ses især i modebilledet, men også i Hollywoods nostalgiske genfortælling af 90'er-film som "Jumanji" og nu også "Hvide mænd kan ikke dunke" ("White Men Can't Jump").

Det er skaberen af serien "Black-ish", Kenya Barris, som sammen med dunkeeksperten og nuværende NBA-stjerne Blake Griffin og den amerikanske football-spiller Ryan Kalil har fået ideen til at remake sportskomedien fra 1992.

Den originale film havde Wesley Snipes og Woody Harrelson i hovedrollerne som to basketballglade fupmagere. De finder sammen og skaber en umage, men springfarlig duo til den store streetbasket-turnering, hvor en gennemgående joke er, at Woody Harrelsons kaukasiske karakter ikke kan dunke, dvs. nå op og klaske bolden i kurven med hænderne.

Blake Griffin ved som nævnt noget om at dunke. I 2011 vandt han NBA Slam Dunk-turneringen ved det store all star-show. Han og Ryan Kalils involvering handler ikke kun om den sportslige sammenhæng. Den skyldes i ligeså høj grad deres funktion som ejere af det nystartede produktionsselskab Mortal Media.

Mortal Media har blandt andet planer om at genindspille en anden film fra 90'erne, "The Rocketeer", hvor det er meningen, at filmens hovedperson som noget nyt skal være en mørk kvinde. Hvis de er tilsvarende progressive i forhold til "Hvide mænd kan ikke dunke", kan man måske ligefrem vente sig en mørk spiller, som ikke kan dunke.

Kommentarer

"Hvide mænd kan ikke dunke"-remake i støbeskeen

  • 1

    For 15-20 år siden ville den overskrift være en del af programoversigten i Mandrilaftalen.

    Jesus hvor er det åndssvagt.

    Oberst Kurtz19-01-17 14:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen