Hvorfor Oscars?

I anledning af Oscar-uddelingen slut på måneden kaster Moovy i februar blikket på, hvorfor showet på godt og ondt er årets filmbegivenhed

Spekulationerne er lige intense år efter år. Alle filmelskere diskuterer forgående prisvindere, diskuterer rødglødende, hvem der er blevet overset, og hvorfor andre bliver forbigået. Hér er der naturligvis tale om Oscars. Men hvorfor bliver det amerikanske show ved med at bjergtage og forarge? Hader vi at elske årets filmbegivenhed eller omvendt? 

Moovy har måske svaret. "Hvorfor Oscars?"-artikelserien er vores forsøg på at grave i både glimmer og gylle – for Oscars er begge dele. Og der er meget af netop dét. Vi kommer blandt andet til at vende baggrunden for årets værtssituation. Personlige favoritter kontra forudsigelser ud fra Akademiets traditionelle valg. Historiske nedslag. Danskere i Oscar-regi. Og naturligvis løbende analyser, gennemgange op til, under og efter showet. Blot for at give en forsmag. Og vi håber naturligvis at I – brugerne herinde – gør artikelserien ekstra levende ved at deltage i debatterne om, hvorfor vi alle har en mening om Oscars.

Vi starter med en artikel om mindeværdige Oscar-øjeblikke. Rigtigt god fornøjelse!