IMAX-udgaven af "2001: A Space Odyssey" får premiere ved CPH PIX

Christopher Nolan har haft en finger med i spillet omkring filmens nye 4K-restaurering.

I år har instruktør Stanley Kubricks skelsættende science fiction-film "2001: A Space Odyssey" sit 50 års-jubilæum, og det markeres selvfølgelig under årets CPH PIX-festival, hvor mesterværket for første gang på vores breddegrader kan opleves i det specielle IMAX-format.

Premieren løber af stablen på filmfestivalens første programdag 27. september, og derefter vil det i en begrænset periode være muligt at nyde Kubricks klassiker i både CinemaxX København og Aarhus.

"2001: A Space Odyssey" regnes i dag for en af de mest indflydelsesrige film nogensinde, og en af vor tids største instruktører har således også haft en finger med i spillet omkring filmens nye 4K-restaurering. "The Dark Knight"-instruktøren Christopher Nolan har nemlig superviseret det nænsomme arbejde med science fiction-filmen, som var en af de store inspirationskilder til Nolans egen "Interstellar".

Stanley Kubricks "2001: A Space Odyssey" følger de to amerikanske astronauter Keir Dullea og Gary, der sammen med computeren HAL 9000 er taget på en intergalaktisk mission til Jupiter efter fundet af en mystisk sort monolit, der viser sig at have mærkbar effekt på den menneskelige udvikling.

Filmen landede i de amerikanske biografer i 1968 og blev senere belønnet med en Oscar for de banebrydende visuelle effekter, ligesom den også blev nomineret til prisen for årets bedste film.

Kommentarer

IMAX-udgaven af "2001: A Space Odyssey" får premiere ved CPH PIX

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen