"Inderst inde 2" er nu Pixars mest indbringende film nogensinde

Pixars seneste monsterhit kan ende som historiens største animationsfilm.

Teenagepigen Riley kommer igennem hele følelsesregistret i "Inderst inde 2" – fortsættelsen til Pixar-klassikeren  "Inderst inde" fra 2015.

Vi gætter dog på, at de amerikanske animationskonger ikke føler andet end glæde i disse dage. "Inderst inde 2" har nemlig i skrivende stund indtjent svimlende 1,251 mia. dollars på verdensplan. Dermed overhaler nyste skud på Pixar-stammen studiets "De utrolige 2", der "kun" har indtjent 1,242 mia. dollars. 

"Inderst inde 2" er således Pixars mest indbringende film nogensinde, og eventyret er tilmed nu historiens fjerdemest indtjenende animationsfilm. 

Se også: Moovy TV: Sådan laver man en Pixar-film

På førstepladsen finder vi Disneys "Frost 2", der har indtjent 1,451 mia. dollars, men med den fart, "Inderst inde 2" har haft siden premieren for under en måned siden, kan det næppe udelukkes, at Pixars 28. spillefilm snart ender med at blive historiens mest indbringende animationsfilm.

Under alle omstændigheder er det blot et spørgsmål om tid, før "Inderst inde 2" går forbi Disneys første "Frost" (1,274 mia. dollars) og Universals "Super Mario Bros. Filmen" (1,361 mia. dollars), der lige nu ligger på hhv. tredje- og andenpladsen. 

"Inderst inde"-filmene handler om pigen Riley, som har svært ved at finde sig til rette i San Francisco efter at være flyttet dertil sammen med sine forældre. Og vi får et særligt indblik i Rileys følelsesliv, idet vi følger hendes "kernefølelser" i form af kulørte figurer som Glæde, Triste og Vrede inde i pigens hoved. I 2'eren er Riley blevet teenager, og her præsenteres vi for endnu flere "kropsliggjorte" følelser, idet puberteten slipper nye følelser løs.

En anden ny animationsfilm, "Grusomme mig 4", er også kommet stærkt ud af starthullerne ved billetlugerne og har indtjent 255 mio. dollars globalt blot én uge efter sidste uges biografpremiere. Det bliver spændende at følge de to films finansielle parløb. Begge film kan i øvrigt opleves med både dansk og engelsk tale i FORMAT Biograf.

Kommentarer

"Inderst inde 2" er nu Pixars mest indbringende film nogensinde

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen