"Inderst inde 2" fik en historisk flot åbningsweekend i biograferne

Pixar-fortsættelsen indtjente knap 300 mio. dollars på verdensplan i den forgangne weekend – langt mere end analytikere forventede.

Op til denne weekend tegnede 2024 sig til at blive endnu et svært og bekymrende år for klodens biografer oven på pandemien. Store Hollywood-film som "Kingdom of the Planet of the Apes", "IF - Fantasivenner", "Ghostbusters: Frozen Empire" og "The Fall Guy" har underpræsteret, mens andre potentielle blockbusters som "Furiosa: A Mad Max Saga" og "Argylle" har decideret floppet.

Men en film om følelser har ganske passende udløst stor glæde blandt biografejere over hele kloden i den forgangne weekend. Pixars "Inderst inde 2" indtjente nemlig 295 mio. dollars på verdensplan – cirka 2 milliarder kroner – i sin åbningsweekend.

De 155 mio. dollars blev indtjent i USA, hvilket rangerer som den næststørste åbningsweekend til dato for en animationsfilm. "De utrolige 2" indtjente 182 mio. dollars i sin åbningsweekend tilbage i 2018, og den første "Inderst inde" mønstrede vel at mærke "blot" 90,5 mio. dollars i sin åbningsweekend for ni år siden.

Uden for USA imponerede "Inderst inde 2" også enormt. I Sydamerika er der faktisk tale om den næststørste åbningsweekend nogensinde næst efter Marvel-megahittet "Avengers: Endgame", og på verdensplan er "Inderst inde 2" efter få dage allerede 2024's femtestørste hit. Årets største biografsucceser, "Dune: Del 2" (712 mio. dollars) og "Godzilla x Kong: The New Empire" (568 mio. dollars), bliver stensikkert overhalet af Pixars 28. spillefilm, inden sommeren er omme.

Se også: Moovy TV: Sådan laver man en Pixar-film

Tallene er i øvrigt langt mere imponerende, end USA's store box office-analytikere havde spået. Animationsfilm har haft trange kår siden coronavirussens udbrud, hvilket bl.a. skyldes, at nyere Pixar-film som "Luca" og "Sjæl" blev udgivet direkte på Disney+, hvorfor folk blev vant til, at nye animationsfilm kunne ses billigt og hurtigt i hjemmet. Ifølge Pixars egen chef, Pete Docter, er det derfor, at nyere Pixar-biograffilm som "Lightyear" og "Elementært" skuffede finansielt.

Og bl.a. derfor forventede man jvf. Variety, at "Inderst inde 2" ville opleve en åbningsweekend i omegnen af 80-90 mio. dollars – måske endda mindre. Men forventningerne blev altså overgået voldsomt. Førnævnte "Dune: Del 2" havde indtil nu årets største amerikanske åbningsweekend: 82,5 mio. dollars.

"Inderst inde 2" styrker således biografernes håb om, at 2024 ikke efterlader en lige så skuffende bundlinje som frygtet. Også "Bad Boys: Ride or Die" har overpræsteret ved billetlugerne de seneste dage, og i Hollywood håber man, at "Deadpool & Wolverine" og "Grusomme mig 4" også får folk til at valfarte til biffen.

Herhjemme i Danmark har 90.000 danskere allerede set "Inderst inde 2", og således er der tale om Pixars hidtil største danske åbningsweekend. Det skriver Disneys danske afdeling på Facebook.

Herhjemme kan "Inderst inde 2" bl.a. ses i FORMAT Biograf, som både viser filmen med dansk og engelsk tale. Book billetter her.

Kommentarer

"Inderst inde 2" fik en historisk flot åbningsweekend i biograferne

 • ★★1

  Jeg skal da lige have fanget den første igen på Disney+ og så i biffen og se denne her!

  The Paki Don17-06-24 17:30

 • ★★★★★0

  Den var også ganske fin, knap så fin med de to voice cast replacement, det er lidt en øv tendens når man finder ud af årsagen.

  Men med det sagt så var filmen virkelig fin. Og nogle sjove nye karakter også. Og med en historie der selv om Moralen er virkelig tydelig så er det en som er så vigtigt især under teenagers opvækst. Hvor det nok mest er tydeligt og noget man slåsser med.

  Elwood17-06-24 18:29

 • ★★0

  Den var også ganske fin, knap så fin med de to voice cast replacement, det er lidt en øv tendens når man finder ud af årsagen.

  Jeg har ikke fulgt med her. Hvad er årsagen?

  The Paki Don18-06-24 21:03

 • ★★★★★0

  Jeg har ikke fulgt med her. Hvad er årsagen?

  Den klassiske løn forhandling især Bill Hader som spillede Fear i den første, og var med til at skabe karakteren og give direkte inputs til karakteren, hvordan han sku være han forlangte en større paycheck, men de recastede ham. Samt Mindy Kaling (Disgust)

  Så nu recastede Disney blot med en billiger VA for dem begge, og det kan man nemt se som en test i om vil folk ligge mærke til det, kan vi spare penge her. 

  Indrømmet de er fine voicematch, men fear især er noget anderledes. Det en like ting for de normale børnefamilie de ville aldrig skænke det en tanke filmen er jo stadigvæk go. Men det ses bare mere og mere. At så snart VA prøver st be om lidt mere blir de recastede.

  Det ændre ikke på det fortsat er en fin lille film, der fortæller en relevant historie.

  Elwood18-06-24 22:06

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen