Ingen bred biografpremiere til første danske zombiefilm

Der er ikke den store tiltro til, at den første rendyrkede danske zombiefilm med et "rigtigt" budget, "Sorgenfri", kan tage en ordentlig luns ud af tegnebogen på de danske biografgængere. Trods et budget på 12,7 mio. kroner vil filmen kun få premiere i fem biografer og vil sandsynligvis blive taget af plakaten efter to uger. Det skrive ekkofilm.dk.

Og det er helt bevidst, da filmen efter de to uger allerede vil blive tilgængelig på Blockbuster som streaming. I biografsprog kaldes den type lancering for event-lancering, hvor der "reklameres" for filmen i et par biografer, hvorefter den sendes ud på andre platforme. Filmens debuterede instruktør, Bo Mikkelsen, er dog ikke overrasket, men sætter sin lid til, at filmen trods alt er solgt til en række andre lande.

Filmens distributør, SF Film, mener, at "Sorgenfri" er en uhyggelig film, men at billetpotentialet for rendyrket horror ikke er stort nok i de danske biografer. "Til gengæld er der et stort publikum for den type film på en VOD-tjeneste som Blockbuster. Derfor har vi også valgt at distribuere filmen igennem dem, så den bliver set af så mange som muligt," udtaler SF Films Sune Lind Thomsen til ekkofilm.dk.

I "Sorgenfri" bryder en dødelig epidemi løs på de stille villaveje i byen Sorgenfri. Byen bliver sat i karantæne, og militæret rykker ind med retten til at dræbe, hvis nogen prøver at forlade området. Folk forskanser sig i deres huse og håber på det bedste, men tingene spidser hurtigt til, og med ét hersker loven om egen overlevelse. Snart viser epidemien sit sande ansigt - de døde vender tilbage. Filmen har Troels Lyby, Mille Dinesen og Benjamin Engell i de bærende roller.

"Sorgenfri" har fået over 9,2 mio. kroner i støtte fra Det Danske Filminstitut og kan ses fra 31. marts i Palads i København, Kinopalæet i Lyngby, Nordisk Film Biografer Odense, Vordingborg og Nordisk Film Biografer Århus. Filmens trailer kan ses herunder:

Kommentarer

Ingen bred biografpremiere til første danske zombiefilm

 • ★★★0

  Er det Kadavermarch(1991)?

  Nej? Ingen interesse. Beklager:(

  Gasivodo18-03-16 01:53

 • ★★★★★1

  Ser fanme fed ud, og rigtig proff. Dejligt at se noget nyt her i DK. Og det bliver næppe værre, af at ha Johans storebror bag lyden :)

  davenport18-03-16 09:03

 • 0

  Jeg er så træt af at man vælger ikke at give gyserfilm mere plads i biograferne undtagen hvis de hedder "Paranormal actitivity" og "saw", eller film hvor instruktørene på de film er med.. der er måske ikke det største publikum i den genre, men det kommer der aldrig hvis man ikke tør tage chancen. Især fordi vores højeste rating kun er på 15 i Danmark, så er det en meget lille andel mennesker der reelt ikke må gå ind og se de film. :/

  MKnight18-03-16 09:18

 • ★★★★0

  der er måske ikke det største publikum i den genre, men det kommer der aldrig hvis man ikke tør tage chancen. 

  Du mener altså, at hvis man bare giver det mere tid, så vil publikum (til sidst) komme, og det vil lønne sig frem for at vise film med bredere appel? Det tror jeg ikke på. 

  Lars!18-03-16 09:25

 • ★★★★0

  Helt enig MKnight! Med en god marketingsstrategi skulle en film som Sorgenfri nok være en nogenlunde succes (især nu når zombier fortsat er så populære). Istedet bliver filmen nok tiet ihjel, og de få biografer, der får den op, vil nok ikke få det største publikum. Det er dog en af de få danske film, jeg kunne finde på at se i biografen.

  David Lund18-03-16 09:27

 • ★★★0

  SF Film har været meget i tvivl om hvordan "Sorgenfri" skulle markedsføres, hvilket også er årsagen til at den først udkommer her i slutningen af marts. At den overhovedet udkommer i biffen, om end i en kortere periode, er vist et mindre mirakel.

  Dolphinfriendly18-03-16 09:30

 • ★★★★★0

  Dét har jeg bare svært ved at forstå. Ikke at jeg er fan af dem, men skuespillerne i hovedrollerne er da nogen af de større på den danske scene, og selve emnet er spot-on pt. Den ser iøvrigt ud til at være pissegodt lavet..

  davenport18-03-16 11:31

 • ★★★★★★0

  Det var da en kedelig nyhed. Det kunne meget vel blive den første danske film, jeg ser i biografen nogensinde.

  Zero Cool18-03-16 11:44

 • ★★★★★0

  Det var da en kedelig nyhed. Det kunne meget vel blive den første danske film, jeg ser i biografen nogensinde.

  Hvis du mener dansksprogede, har jeg også kun set én i biffen(har set Dancer in the Dark, Antichrist og Nymphomaniac også)...Walter og Carlo i Amerika... :)

  Guldager31-03-16 08:16

 • ★★★★★★0

  Det gik op for mig efterfølgende, at jeg har set én dansk film i biffen: Elvis Hansen - En samfundshjælper.

  Zero Cool31-03-16 08:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen