Instruktør undskylder for hvide skuespillere i "Gods of Egypt"

Da Ridley Scotts "Exodus: Gods and Kings" ramte biograferne sidste år, måtte instruktøren ud og forsvare sit valg af hvide skuespillere i en film, der foregår i Egypten (hans undskyldning var, at filmen ikke kunne have fået et så stort budget, hvis han havde castet en "Mohammad et-eller-andet" i hovedrollen).

Muligvis for at undgå at løbe ind i samme kritik tager Alex Proyas - der står bag kameraet på "Gods of Egypt" - nu bladet fra mundet og undskylder offentligt for filmens hvide skuespillere - flere måneder før den CGI-fyldte film overhovedet får premiere.

Proyas siger om filmen - der bl.a. har pæredanske Nikolaj Coster-Waldau i rollen som den egyptiske gud Horu - at dens valg af skuespillere skulle have været mere alsidigt. "Jeg undskylder virkelig over for dem, der føler sig krænket over de beslutninger, vi tog.".

Også filmselskabet Lionsgate forsøger at komme kritikken i forkøbet ved at udsende en ubetinget undskyldning: "Vi anerkender, at det er vores ansvar at hjælpe med at sikre, at beslutninger om casting afspejler mangfoldigheden og kulturen i de tidsperioder, der portrætteres. I dette tilfælde har vi ikke levet op til vores egne standarder..."

Filmen kan ses i biograferne herhjemme til april næste år. Se traileren her.

Kommentarer

Instruktør undskylder for hvide skuespillere i "Gods of Egypt"

 • 0

  Han skal ikke undskylde noget som helst! De må lave lige nøjagtig de film de vil med de skuespillere de vil. Al den politiske korrekthed er så fandens forskruet. Brækker mig sgu. Sørgeligt at han ikke bare siger fuck jer og jeres politiske agendaer. 

  PatrickJane28-11-15 15:51

 • ★★★★0

  Fint med mig at de undskylder. Jeg er for mangfoldighed, og at hvide skuespillere ikke bliver forfordelt. Der er ingen åbenlys grund til ikke at finde nogen af østlig oprindelse til østlige roller, udover en forestilling om at biografpublikum finder det lettere at relatere til nogen med samme hudfarve (which is bullshit). Jeg tror til gengæld denne film blir så fjollet, at det næsten kan være det samme.

  Riqon28-11-15 16:01

 • 0

  Instruktører skal stadig ha frihed til at vælge lige nøjagtig de skuespillere de vil, uden at skulle forholde sig til alle de holdninger "mangfoldigheden" deler. 

  PatrickJane28-11-15 18:09

 • ★★★★1

  Troværdighed er mere vigtigt i mine øjne. Hvor går grænsen for dig, PatrickJane? Hvis nu de hyrer Tom Cruise som Malcolm X? Nu er denne film vist det rene fjol, så det vækker nok ikke al for stor opsigt, men Coster-Waldau som ægypter er da ligeså dumt som Christian Bale som Moses. På den anden side synes jeg også filmskabere skal lave de film, som de gerne vil. Problemet er bare, at der nok er flere faktorer, der spiller ind her. Jeg kunne godt forestille mig, at filmselskaberne presser på med at give de store roller til kendte ansigter, og skider højt og flot på rollens race.

  David Lund28-11-15 18:51

 • ★★★★0

  Jeg er klart mest til troværdighed. Gør som Mel Gibson, for satan. Det her lugter netop ikke af kunstneriske årsager men økonomiske, så jeg forstår godt undskyldningen ;)

  Babo28-11-15 18:59

 • ★★★★0

  Coster-Waldau som en gud, derimod.. ;) 

  Riqon28-11-15 20:00

 • ★★★★★★0

  Jeg er så uskyldigt et menneske, at det først nu via jer går op for mig, hvor meget forud man var i film som Jungle Book og måske også The Thief Of Bagdad ved at caste Sabu i hovedrollen (eller måske ikke i sidstnævnte, da han er fra Indien og ikke Mellemøsten?)

  Hvorfor melder siden om ugyldigt indhold, når jeg linkede titlerne direkte til IMDb?

  Og hvorfor fjernes den tekst jeg lige har skrevet i en rettelse, når jeg atter trykker på ret?

  Og For satan så fjerner den ens gamle rettelser i den oprindelige tekst også!

  T. Nielsen28-11-15 20:13

 • ★★★★0

  Egentlig ikke en dårlig måde at promovere en film på, at undskylde for den på forhånd. Medmindre man gør det på Josh Trank-måden selvfølgelig. 

  Riqon28-11-15 20:12

 • ★★★★0

  Gør lige som du vil som instruktør. Man kunne selvfølgelig spare 50-100mio $ i lønninger og score kassen på noget troværdigt som Apocalypto og Passion of the Christ. Man kan også lade være.

  Jeg gør, som jeg vil som publikum. Smider denne over i bunken med Noah og Exodus og ser den aldrig.

  Bruce29-11-15 12:30

 • ★★★★★0

  Der er jo unægteligt fordele og ulemper ved begge dele - denne film ser ud til at være en stor, dum actionfilm, ikke at der er noget galt i det. Det vil dog være en film, der skal sælges på skuespillerne, men lur mig om der ikke er i hvert fald en håndfuld actionskuespillere i Hollywood, der ikke er de cirka hvideste menneske på denne jord. Jeg kan endda komme på et par stykker, som taler engelsk med en eller anden afrikansk accent.

  Laver man et seriøst drama, bør man dog nok tænke sig lidt bedre om og gå Mel Gibson-vejen, hvis det overhovedet er muligt. Men igen, der er sgu en del skuespillere derude og som Flemming er inde på, så kan man sandsynligvis spare en masse penge i lønninger, hvis man bruger lokale skuespillere i stedet.

  Bruno29-11-15 12:49

 • ★★★★0

  Jeg havde lidt højere tanker om Proyas, men han faldt i samme fælde som Aronofsky og Scott. Ligner en totalt fejlcasting og en hamrende ringe film. 

  Babo29-11-15 13:26

 • ★★★★★★0

  Det havde jeg så nok ikke specielt. Synes kun det er Dark City som virkelig er tæt på det ypperlige. 

  T. Nielsen29-11-15 13:44

 • ★★★★★★0

  Det havde jeg så nok ikke specielt. Synes kun det er Dark City som virkelig er tæt på det ypperlige. 

  T. Nielsen29-11-15 13:54

 • ★★★★0

  Dark City er hans bedste men Både The Crow og Knowing var ganske fine film. 

  Babo29-11-15 14:41

 • ★★★★★★0

  Det er begge film jeg også synes underholdende, men som jeg aldrig har fundet var noget særligt. Tror jeg har ratet dem begge henholdsvis 5/10 og 7/10 (så de lige som sat i bås, så du kan placere dem hos mig;)

  T. Nielsen29-11-15 16:18

 • ★★★★0

  Dark City - 8/10

  The Crow - 7/10

  Knowing - 7/10

  I, Robot - 6/10 

  Ikke fordi jeg anser manden til at være en stor kanon, men synes han har visse kvaliteter, der hæver sig over det vi ser i traileren her :) Enkelte film har også strejf af intelligens. 

  Babo29-11-15 17:38

 • ★★★★★★0

  I prioriteret rækkefølge men med forbehold:

  Dark City (Director's cut udgaven, som jeg har set de to sidste gange og selv ejer, efter at have set bio udgaven de første to gange) 9/10

  I, Robot (Så den i biografen og blev en anelse skuffet over hvor formularisk den var, men fandt den var underholdende nok da jeg så den på DVD da den udkom der) 7/10

  Knowing (Har kun set den en gang og det på DVD. Ratede den oprindeligt lidt lavere mener jeg, men fandt den havde en god stemning, som hang lidt ved) 7/10

  The Crow (Tror jeg har set den 4-5 gange siden den udkom på VHS tilbage i 90'erne. Allerede dengang var jeg ikke specielt begejstret for den. Fandt pacingen sløv og stemningen B-filmagtig på den lidt kedelige måde. Flot dyster, men det er også det). 5/10

  T. Nielsen29-11-15 18:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen