"Jackie"-instruktør og Tom Hardy går sammen om post-9/11 film

Instruktøren Pablo Larraín har med flid og en stor portion talent gjort opmærksom på sig selv med film som "No" og "El Club" fra sit hjemland Chile, men det er, som om han med sidste års engelsksprogede "Jackie" med Natalie Portman som traumatiseret præsidentenke fik overbevist de amerikanske filmbosser om sin kunnen.

Således skal Larraín nu instruere "The True American" med selveste Tom Hardy i hovedrollen. Det er et projekt, som Kathryn Bigelow oprindeligt var tiltænkt at varetage.

Temaet lyder også i god tråd med Bigelows to seneste film, "The Hurt Locker" og "Zero Dark Thirty".

Det tager fat i den virkelige historie om den muslimske immigrant og veteran fra Bangladesh Air Force, Rais Bhuiyan, som modsat to andre immigranter med nød og næppe overlevede amerikaneren Mark Stromans hævntogt ovenpå terrorangrebet på World Trade Center. Mod al logik valgte Bhuiyan efterfølgende at gå ud og tale imod Stromans dødsstraf.

Det lugter af adskillige Oscars, men det sagde man også om "Jackie", der i stedet for den store biografiske fortælling var mere interesseret i at dykke ned i hovedpersonens sindstilstand og den dunkle stemning, nationen var indhyllet i efter mordet på John F. Kennedy. 

Det taler til gengæld for Larraín, at Kathryn Bigelow har påtaget sig rollen som producer på filmen sammen med kvalitetsbevidste Megan Ellison fra Annapurna Pictures, som gør en dyd i at arbejde med personlige instruktørnavne som Richard Linklater, Paul Thomas Anderson og David O. Russell.

Kommentarer

"Jackie"-instruktør og Tom Hardy går sammen om post-9/11 film

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen