Jake Gyllenhaal: Heath Ledger nægtede at joke om "Brokeback Mountain" under Oscar-showet

Der var blevet skrevet en masse homo-jokes til Oscar-showet i 2006, men Ledger nægtede at levere dem på scenen.

Det afslører Jake Gyllenhaal i et nyt, dybdeborende interview med Another Man Magazine. I Ang Lees "Brokeback Mountain" fra 2005 spillede Gyllenhaal og Heath Ledger to cowboys, der forelsker sig i hinanden.

Filmen blev et kæmpe hit, der indtjente knap 180 mio. dollars på verdensplan, og som vandt tre Oscars. Både Gyllenhaal og Ledger blev nomineret for deres arbejde foran kameraet.

Læs også: Brad Pitt, Matt Damon og DiCaprio takkede nej til homoroller i "Brokeback Mountain"

Og det var også meningen, at makkerparret skulle troppe op under årets Oscar-åbningsnummer og samtidig levere flere jokes, der tog pis på homoseksualitet. Ledger nægtede derfor at træde ind på scenen:

"Jeg husker," siger Gyllenhaal, "at de gerne ville lave et åbningsnummer til Oscar-showet, hvor vi gjorde nar ad filmen. Og Heath nægtede at gøre det.

"Jeg tænkte selv: 'Åh, okay... whatever', og jeg tænker som regel også: 'det er alt sammen bare for sjov'. Men Heath sagde: 'Filmen er ikke en joke for mig. Jeg vil ikke joke om den.'"

Da intervieweren siger, at det i dag virker som en enormt intelligent beslutning, svarer Gyllenhaal prompte: "Absolut."

Heath Ledger døde den 22. januar 2008 i en alder af blot 28 år, og han vandt posthumt en Oscar for sin indsats som Jokeren i "The Dark Knight", og Ledgers familie tog imod prisen på scenen:

Kommentarer

Jake Gyllenhaal: Heath Ledger nægtede at joke om "Brokeback Mountain" under Oscar-showet

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen