James Cameron: Derfor skal du IKKE se "Avatar" på mobilen (og det er ikke på grund af skærmstørrelsen)

Det er ikke størrelsen, men...

Det giver sig selv, at adskillige prominente filmmagere gennem tiden har brokket sig over, at folk ser film på mobiltelefonen.

Instruktører som David Lynch og Ridley Scott har trods alt ikke kreeret deres auditivt og visuelt uforlignelige værker med henblik på, at de skal ses og høres på en smartphone.

James Cameron er netop kendt for at lave succesfulde storfilm med stort S, der for alvor kommer til deres ret i biografmørket – og netop Camerons "Avatar: The Way of Water" er udstyret med en tredimensionel HFR-billedside og en Dolby Atmos-lydside, som kun kan opleves i biffen.

Men det er altså ikke biografens overlegne teknologi, lærredstørrelse eller lydanlæg, som får Cameron til at begræde, at folk ser film på mobilen...

Læs også: James Cameron vil gerne lave to versioner af sine film – én til biografen, én til streaming

Camerons primære anke er, at når folk ser noget på mobiltelefonen, så multitasker de og laver alle mulige andre ting samtidigt – både på telefonen og i det lokale, de sidder i.

"Det at gå i biografen," siger Cameron til NPR, "handler mindre om lærredets størrelse, og hvor perfekt lydanlægget er, men mere om, at du træffer en beslutning om ikke at multitaske.

"Det er den kritiske faktor: Du indgår en kontrakt mellem dig selv og et stykke kunst om at give det din fulde opmærksomhed. Det gør du ikke, når du sidder derhjemme. Folk græder ikke lige så meget, når de ser en film i hjemmet, som hvis de ser den i biografen. Følelserne er ikke lige så stærke."

Cameron er dog ikke totalt modstander af at se film i hjemmebiografen – så længe forholdene der er gode nok: "Hvis du ser 'Way of Water' på en relativt stor fladskærm og med et udmærket lydsystem, og hvis du sidder tæt nok på skærmen, så får du en god oplevelse."

Du kan stadig se "Avatar: The Way of Water" i biografen herhjemme – bl.a. i 3D HFR i FORMAT Biograf, billetter kan bookes her. Og herunder kan du se Moovy TV's video-interviews med sci-fi-storfilmens stjerner:

Kommentarer

James Cameron: Derfor skal du IKKE se "Avatar" på mobilen (og det er ikke på grund af skærmstørrelsen)

  • 1

    Enig...

    Desværre er mange af de mennesker, som jeg går i biffen med, ikke indforstået med den kontrakt. The Batman blev for mig  ødelagt af 20 råbende teenagere med mobiler, som løb frem og tilbage i salen.

    Nickell31-01-23 19:15

  • ★★★2

    Ser den på en iPod Video!

    NSF31-01-23 19:48

  • ★★★★★★0

    Jeg ser af og til film på telefonen, men det vil for det meste være et eller andet, jeg har set før eller noget, hvor produktionen ikke er noget specielt, som f.eks. en del af Netflix's teenage sick-flicks.

    Men kunne selvfølgelig aldrig finde på at se en film som Avatar på andet end min 75".

    Guldager31-01-23 19:55

  • 0

    Helt enig i præmissen. Og af samme grund forstår jeg heller ikke, at biograferne ikke i højere grad (for det sker jo trods alt) gør noget ud af, at vise film fra den efterhånden store krukke, der findes med dem, fremfor at være så fokuseret på premierefilm. Og gerne til lidt billigere penge, hehe.

    ZimaBlue 1-02-23 15:03

  • ★★★★0

    'amen er vi ikke oppe på 6,5 tommer+ efterhånden? (SUK)

    Gasivodo 1-02-23 21:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen