James Cameron: Matt Damon er nødt til at få en rolle i "Avatar"-fortsættelserne

Damon blev oprindeligt tilbudt hovedrollen i Camerons første "Avatar".

Man hører tit historier om skuespillere, der takkede nej til store hovedroller og senere fortrød beslutningen – Will Smith og "The Matrix", Leonardo DiCaprio og "Boogie Nights", Halle Berry og "Speed"...

Og så er der Matt Damon og "Avatar". Tilbage i 2007 havde Damon så travlt med at lave "The Bourne Ultimatum", at han var nødt til at afvise James Camerons tilbud om at spille soldaten Jake Sully i "Avatar" – og til i øvrigt at få 10% af filmens indtægter, hvilket altså ville have sikret Damon en løncheck på svimlende 200 mio. dollars.

I stedet fik den dengang relativt ukendte australier Sam Worthington rollen som Sully, og fordi han ikke var en filmstjerne à la Damon, fik han ikke en andel af filmens fortjeneste.

Over for GQ Magazine i 2019 fortalte Damon, at hans nej til Cameron og "Avatar" stadig hjemsøger ham, især fordi Cameron laver film så sjældent – siden 1997 har instruktøren blot lavet to spillefilm, den første "Avatar" og "Avatar: The Way of Water", om end endnu flere Pandora-eventyr er på trapperne.

Læs også: "Holy f**k!" – Filmchef gik amok, da hun læste manuskriptet til "Avatar 4"

Og apropos Damon og de kommende "Avatar"-fortsættelser, så fortæller Cameron i et nyt interview med BBC, at han er opsat på at få den efterhånden 52-årige Damon med i en af de næste "Avatar"-film:

"Damon er stadig ærgerlig over at være gået glip af 10% af 'Avatar'-indtægterne, men altså... Matt, du er en af verdens største filmstjerner, kom nu videre. Men han var nødt til at lave en Bourne-film, og der var intet, han kunne gøre, så han var nødt til at sige nej. Men vi er nødt til give ham en 'Avatar'-birolle, så verden kan komme i balance igen. Men han får ikke 10%, fuck dét!"

"Avatar: The Way of Water" kan netop nu ses i de danske biografer – bl.a. i knivskarp 3D HFR med Dolby Atmos-lyd i FORMAT Biograf. Du kan booke billetter her.

Og herunder kan du se Moovy TV's interviews med filmens skuespillere – Damon er altså ikke en af dem:

Kommentarer

James Cameron: Matt Damon er nødt til at få en rolle i "Avatar"-fortsættelserne

  • ★★★★★★0

    Damon kan sikkert nøjes med 9%

    200 mio dollars - kan sgu godt forstå hvis han har mareridt. :-)

    Wayne18-12-22 15:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen