James Franco er mutanten Multiple Man i "X-Men"-solofilm

Skuespilleren er på vej med ny superheltefilm – og så løfter han lidt af sløret for sine oplevelser som Oscar-vært.

Superheltefilmenes æra er over os, og det lader ikke til, at den stopper lige med det samme. Nu har 20th Century Fox annonceret endnu et projekt til deres "X-Men"-filmserie.

Det er Marvel-karakteren Multiple Man, der får sin egen film hos Fox. Multiple Man er en lumsk mutant, som har evnen til at skabe uendelige kopier af sig selv i løbet af et splitsekund, og i tegneserierne er figurens rigtige navn Jamie Madrox. Karakteren har faktisk optrådt i filmserien før, nemlig i "X-Men: The Last Stand" fra 2006, hvor rollen blev spillet af Eric Dane ("Greys hvide verden") og befandt sig på hold med Magnetos broderskab.

I den nye film har man dog sikret sig James Franco til at portrættere skurken og sat Allan Heinberg, der skrev "Wonder Woman", til at skrive filmens manuskript. Multitalentet Franco har selvfølgelig solid erfaring med de kulørte superheltehistorier fra den oprindelige "Spider-Man"-trilogi af Sam Raimi, hvori skuespilleren kunne opleves som Harry Osborn.

I år har Franco været med i bl.a. "Alien: Covenant" og HBO's "The Deuce", mens han til foråret er klar med "The Disaster Artist", som han både har instrueret og spiller hovedrollen i.

Fox har derudover flere "X-Men"-projekter på vej. 2018 byder således på "The New Mutants", "Deadpool 2" og "X-Men: Dark Phoenix", ligesom man for tiden forbereder instruktør Gore Verbinskis "Gambit", der allerede har Channing Tatum tilknyttet i hovedrollen.

Fortryder Oscar-tjans

James Franco har med andre ord udforsket mange forskellige muligheder i løbet af sin karriere og accepteret en del overraskende tilbud. Én ting fortryder han dog at have sagt ja til: tjansen som vært for Oscar-showet i 2011.

"Dengang sagde jeg til mig selv: Det bliver et eksperiment. Det bliver underligt. En del af mig var allerede usikker, ikke bare omkring det at være nomineret, men også på grund af frygten for at tabe, for alle snakkede om Colin Firth," udtaler skuespilleren i et nyt interview og fortsætter: "Jeg skulle ikke have gjort det. Det største kritikpunkt var, at det virkede, som om jeg var skæv eller ingen energi havde. Min tanke var, at jeg skulle forsøge at være en straight man. Jeg tror bare, det blev for meget, og jeg virkede som en dead man."

Skuespilleren var i 2011-udgaven af prisuddelingen vært sammen med kollegaen Anne Hathaway, og de blev begge efterfølgende mødt af en kølig kritik fra seere og eksperter for deres akavede og umage partnerskab. Franco var samtidigt nomineret for "127 Hours", men tabte til netop Colin Firth og "Kongens store tale".

Når den 90. uddeling finder sted 4. marts næste år, bliver det med komikeren Jimmy Kimmel som vært for andet år i træk.

Kommentarer

James Franco er mutanten Multiple Man i "X-Men"-solofilm

 • ★★★★★1

  Lad Kimmel stå for oscar de næste 20 år, tak. 

  Lars!18-11-17 15:38

 • 1

  Endnu engang tilsidesætter Fox al kontinuitet i deres X-Men univers; det er sammen med de stoe udsving i filmenes kvalitet med til at ødelægge det samlede billede af serien.

  Slayer18-11-17 19:25

 • ★★★★★0

  Endnu engang tilsidesætter Fox al kontinuitet i deres X-Men univers; det er sammen med de stoe udsving i filmenes kvalitet med til at ødelægge det samlede billede af serien.

  Helt fint med mig, hvis det kan resultere i nogle gode film som Logan. 

  Lars!18-11-17 20:22

 • 0

  Logan er også undtagelsen og fungerer lidt som en slags mulig fremtid for resten af franchisen - i alle de andre tilfælde har det derimod trukket ned og været meningsløst.

  Slayer19-11-17 09:26

 • ★★★★★★0

  Tre ud af 10 film, som er direkte dårlige, kunne bestemt være værre og jeg tror at Fox, hvis de ikke bliver opkøbt af Disney, ville stå stærkere, hvis de droppede filmserierne og i stedet satsede på film og serier der står på egne ben, som Logan, Deadpool og Legion.

  The New Mutants ser dog også ud til i højere grad at stå på egne ben, om The Gifted gør, ved jeg ikke endnu, men det kan selvfølgelig være at X-Men i en eller anden grad bliver sat på hold eller helt "afskaffet", hvis Disney køber Fox.

  Hvis det sker, håber jeg dog at de holder live i film som Logan og Deadpool, for at skabe en modvægt til de nuværende Marvel-film.

  Zero Cool19-11-17 09:48

 • ★★★★★2

  Det er hvad jeg skulle ønske de gjorde med DC. Jeg tror ikke målet om et samlet filmunivers har hjulpet deres film. Nu er vi fx stuck med en elendig Joker, en akavet Luthor og en sjælløs Superman. Vi slipper ikke af med skuespillerne, og kommende film bliver nødt til at være tro imod de tåbelige historier, som er blevet fortalt. 

  Lars!19-11-17 11:36

 • 1

  Gode skuespillere er ikke lig gode film. 

  Den sidste X-Men havde en sublim skuespillerbesætning, men hold da op en gang møg. 

  Nickell19-11-17 19:44

 • ★★★★★0

  Gode skuespillere er ikke lig gode film.  

  Du har ret, og jeg var upræcis. Skuespillerne er ikke problemet, men de etablerede fiktive karakterer er.

  Jared Leto er en glimrende skuespiller, karismatisk og autentisk (selv om method-tilgangen lyder overdrevet), men det ærgrer mig, at det er hans ineffektive Joker, de nu må arbejde videre med i kommende Batman-film. Jeg håber virkelig nogle andre snart får chancen for at hviske tavlen ren. 

  Lars!19-11-17 20:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen