"Jason Bourne"-instruktør laver politisk thriller om paranoid amerikansk præsident

Paul Greengrass' "Night of Camp David" handler om en sindsforvirret amerikansk præsident, der hader medierne og elsker russerne. Hmm, det lyder bekendt...

Den engelske instruktør Paul Greengrass lavede senest den kritikerroste og Oscar-nominerede western "News of the World" med Tom Hanks, der udfolder sig i 1870'ernes USA.

Men det er særligt nyere tids politiske stridspunkter, som har optaget Greengrass gennem hans glorværdige karriere som filmmager – fra konflikten i Nordirland i Guldbjørn-vinderen "Bloody Sunday" over 9/11-dramaet "United 93" til Irak-thrilleren "Green Zone" og hele tre Jason Bourne-film, der både leverede fabelagtig underholdning og en syngende lussing til USA's magthavere og sikkerhedstjenester.

Og den 65-årige brites næste projekt lægger sig i forlængelse af disse førnævnte projekter. Greengrass skal nemlig lave den politiske thriller "Night of Camp David" baseret på Fletcher Knebels bestseller af samme navn fra 1965.

Læs også: Flere "Bourne"-film er måske på vej

Og ganske vist er bogen snart 60 år gammel, men historien fremstår forbavsende nutidig: en ung amerikansk senator erfarer, at landets præsident er mentalt ustabil og bliver mere og mere paranoid, alt imens han søger et tættere samarbejde med Sovjetunionen og modarbejder nyhedsmedierne.

Bogen blev (ikke overraskende) genudgivet i 2018, da flere elementer i historien afspejlede det, der foregik i magtens korridorer, mens Donald Trump befandt sig i Det Hvide Hus.

Greengrass laver filmen i samarbejde med Universal Pictures, der producerede instruktørens tre Jason Bourne-thrillers. Manuskriptet skrives af Greengrass' engelske landsmand, Jed Mercurio, som stod bag tv-succesen "Bodyguard" fra 2018. Filmens premieredato er ikke blevet offentliggjort.

Greengrass har også længe arbejdet på en ny filmatisering af George Orwells "1984" samt en autentisk thriller om den legendariske ordenshåndhæver Eliot Ness, som fik Al Capone ned med nakken. Men ligesom Greengrass' filmatisering af "Watchmen", som filmmageren udtalte sig om for nylig og sammenlignede med "Joker", er disse projekter p.t. lagt på is.

Kommentarer

"Jason Bourne"-instruktør laver politisk thriller om paranoid amerikansk præsident

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen