John Carpenter betror "Halloween"-arven til stener-duo

Sidste år gik den legendariske gysermester John Carpenter overraskende ud og meldte sig på banen som supervisor på en genindspilning af hans højt elskede "Halloween" fra 1978. Spekulationerne var mange om, hvilken yngre horror-instruktør med forbindelse til producenten Blumhouse gamle Carpenter ville blåstemple. Derfor kan det endelige valg synes noget besynderligt.

Det er nemlig ingen ringere end David Gordon Green, instruktøren af stenerkomedier som "Pineapple Express" og "Your Highness", som John Carpenter har offentliggjort gennem sin Facebook-profil. Manuskriptet har Gordon Green udtænkt sammen med skuespilleren Danny McBride. De to kender hinanden særdeles godt fra de balstyriske komedieserier "Eastbound & Down" og "Vice Principals".

John Carpenter, der officielt har titlen som executive producer på projektet, udtrykker sin fulde støtte til Gordon Green og McBride og beroliger de mange fans af franchisen med ordene "wow, de forstår det. Jeg tror, I kommer til at kunne lide det."

Fra poetisk indie-talent til udskældt stener

David Gordon Green er som nævnt ikke den mest oplagte arvtager til at remake af den ikoniske slasherfilm. Han kom frem i 2000 med den poetiske coming-of-age fortælling "George Washington", der fik mange til at sammenligne ham med hans store idol, Terrence Malick.

Med "Pineapple Express" fra 2008 tog instruktøren en stor drejning i sin karriere, hvor diverse mere eller mindre vellykkede komedier fulgte efter. Han har de seneste år forsøgt at vende tilbage til de mere dramatisk betonede film som "Joe" med Nicolas Cage og den mislykkede Oscar-pleaser "Our Brand is Crisis" med Sandra Bullock. Han prøver inden længe igen med Boston-bombedramaet "Stronger", som har Jake Gyllenhaal i hovedrollen.

Faktisk var David Gordon Green tæt på at skulle instruere genindspilningen af en anden stor horror-klassiker fra 70'erne, nemlig Dario Argentos "Suspiria". I stedet blev det altså "Halloween". Det skal blive spændende, om den mangesidede instruktør gemmer på endnu en facet, der blot venter på at blive udløst. Han har allerede lovet, at der ikke bliver mange grin...

Kommentarer

John Carpenter betror "Halloween"-arven til stener-duo

 • ★★★★0

  Jeg har altid anset Gordon Green som en habil instruktør, selvom han da har stået bag et par tvivlsomme titler. Om han kan håndtere horror, har jeg dog ingen anelse om.

  David Lund11-02-17 08:26

 • ★★★★★★0

  Deri er jeg enig. 

  Angående Carpenters "godkendelse", så skal jeg indrømme at det hverken gør fra eller til. Jo han var manden var den originale (og bedste!) og burde måske kende det univers bedre end de fleste. Men han er af den grund ingen garant for noget kvalitativt. Slet ikke +20 år efter han selv er lykkes for alvor med en film. 

  T. Nielsen11-02-17 08:38

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen