John Lennon bad Stanley Kubrick om at indspille J.R.R. Tolkiens "Ringenes herre" med The Beatles

Verdens største band, verdens største instruktør og verdens største fantasy-fortælling? Det ville have været en vild kombo!

Lige efter årtusindskiftet fik vi omsider en storstilet live action-filmatisering af J.R.R. Tolkiens "Ringenes herre"-bogtrilogi i form af Peter Jacksons "Ringenes herre: Eventyret om ringen", "Ringenes herre: De to tårne" og "Ringenes herre: Kongen vender tilbage".

Men i et alternativt univers kunne vi have fået en meget alternativ Tolkien-filmatisering, hvis bare selveste Stanley Kubrick havde sagt ja til et vildt tilbud fra The Beatles' John Lennon.

Kubricks tidligere assistent, Leon Vitali, udgav for nylig dokumentaren "Filmworker" om sin karriere, og i den forbindelse bekræftede han de gamle rygter om et møde mellem The Beatles og Kubrick i 1960'erne.

Dengang havde Kubrick allerede et sensationelt CV prydet af klassikere som "Paths of Glory", "Spartacus", "Dr. Strangelove" og "2001: A Space Odyssey". The Beatles havde samtidig flere af det 20. århundredes største musikalbums på samvittigheden - deriblandt "Revolver", "Rubber Soul" og "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

Læs også: Disney gafler Peter Jacksons Beatles-dokumentar

"Historien er sand, historien er sand," bekræftede Vitali entusiastisk. "[The Beatles] besøgte Stanleys kontor for at tale med ham om projektet."

Og netop det projekt var altså en filmatisering af "Ringenes herre" med Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr foran kameraet – det er dog uvist, hvilke roller d'herrer havde udset sig. Kubrick var dog ikke med på ideen, fortæller Vitali:

"Jeg tror ikke, at ideen lå på Stanley Kubricks boldgade. Det var bandets idé. Men de udvekslede bare informationer, og flere var interesseret i at lave filmen. Det var Stanley dog ikke, lad os bare sige det sådan."

Og det var netop Lennon, der kæmpede for at overbevise Kubrick om at lave filmen:

"Manden bag det hele var Lennon. John Lennon. Han var vild med ['Ringenes herre'], og han var vild med '2001'. Han sagde, at han i en periode så '2001' én gang om ugen. Han var enormt fascineret af den."

En "Ringenes herre"-film tilsat musik af The Beatles? Den gad vi godt at se (og høre)! Og pudsigt nok er netop Peter Jackson ved at lægge sidste hånd på en stor dokumentar om The Beatles.

Kommentarer

John Lennon bad Stanley Kubrick om at indspille J.R.R. Tolkiens "Ringenes herre" med The Beatles

 • ★★1

  Lord of the Ringos ;)

  Som inkarneret Beatles-fanatiker, der har dyrket gruppen siden jeg var en purk, er Peter Jacksons “Let it Be”-dokumentar vel nok den film, jeg ser mest frem til i år - sammen med “Soul” og “Dune”. Ovenpå “They Shall Not Grow Old” er jeg meget fortrøstningsfuld mht projektet. Håber på en snarlig trailer :)

  Thomas Fenger 8-04-20 08:30

 • ★★★★★2

  It's been a hard days work, wandering around in Khazad-dûm

  Elwood 8-04-20 08:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen