"Joker"-filmen med Joaquin Phoenix får officielt grønt lys

Todd Phillips instruerer fortællingen om den legendariske superskurk.

Efter længere tids skriverier er det nu officielt, at filmselskabet Warner Bros. går videre med en DC-film om superskurken Jokerens oprindelseshistorie. Projektet om Batman-skurken har fået grønt lys og starter optagelserne til september i år.

Oscar-nominerede Joaquin Phoenix påtager sig hovedrollen i filmen, som kreeres af Todd Phillips, der tidligere har givet os bl.a. "Old School", "The Hangover"-trilogien og senest "War Dogs".

Phillips' Joker-film har ingen forbindelse til de såkaldte DCEU-fortællinger, hvor Jared Leto spillede rollen i "Suicide Squad" fra 2016. I stedet foregår filmen i sit eget, lukkede univers, og det forventes desuden, at det endelige resultat vil være mørkere og mere eksperimenterende i sit udtryk. Filmens budget ligger ligeledes på omkring 55 mio. dollars, hvilket er markant lavere end de typiske tegneseriefilmatiseringer fra DC og konkurrenten Marvel.

mørkt krimidrama inspireret af klassisk graphic novel

Projektet skulle endvidere tage inspiration fra Alan Moore og Brian Bollands "Batman: The Killing Joke", der udkom i 1988, og filmatiseringen beskrives som værende mere krimidrama end decideret superheltefilm. Todd Phillips har i samarbejde med manuskriptforfatter Scott Silver leveret drejebogen til den kommende film. Silver er forfatteren bag film som den semi-biografiske "8 Mile", redningshistorien "The Finest Hours" og ikke mindst boksedramaet "The Fighter", som senere indbragte Christian Bale og Melissa Leo Oscar-statuetter for deres præstationer.

Warner har ikke offentliggjort en premieredato til filmen, men da projektets omfang er noget mindre end de andre DC-films, skulle det ikke være umuligt, at Joker-fortællingen lander i biograferne allerede til næste år. Indtil videre er ingen dato dog bekræftet – selvom det selvfølgelig er nærliggende at spekulere i, om Warner og DC mon afslører lidt mere om fremtidsplanerne ved næste uges præsentation til San Diego Comic-Con.

Kommentarer

"Joker"-filmen med Joaquin Phoenix får officielt grønt lys

 • ★★★★★0

  =[

  David Lund11-07-18 17:24

 • ★★★0

  De kunne også bare lave en Batman film for 55 mio. dollars, som intet havde med DCEU filmene at gøre, og på den måde lave en mere dyster, og voksen, film uden at skulle lefle for pøblen. Det er ren ønsketænkning, men jeg gad bare godt se en trofast filmatisering af "Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth".

  Essal11-07-18 17:46

 • ★★★★★0

  De kunne også bare lave en Batman film for 55 mio. dollars, som intet havde med DCEU filmene at gøre, og på den måde lave en mere dyster, og voksen, film uden at skulle lefle for pøblen. 

  Jaaaa! 

  Lars!11-07-18 18:40

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen