Jon Favreau får omsider sin stjerne på Hollywood Blvd.

Manden, der kickstartede Marvels MCU-saga og "Star Wars"-franchisens tv-renæssance, har endelig fået den eftertragtede Hollywood-hyldest.

Det er ikke en decideret filmpris, men det er trods alt en af de største cadeauer, man kan få i den amerikanske underholdningsbranche: en stjerne med ens navn påtrykt på Hollywood Blvd.

Den travle, trafikerede vej huser bl.a. Kodak Theatre, hvor Oscar-statuetterne uddeles hvert år. Og her finder man også stjerner på fliserne med navne som Michael Jackson, Walt Disney, Marilyn Monroe og nu også Jon Favreau.

Favreau har nemlig netop fået sin egen "flisestjerne" på den legendariske strækning i downtown Los Angeles. Ved sin side havde han bl.a. kammerater som Robert Downey Jr. og Marvel-produceren Kevin Feige. Favreau er stjerne #2.746 på vejen.

Læs også: "The Mandalorian": Jon Favreau arbejder på 4. sæson

Netop Downey Jr. instruerede Favreau i de to første "Iron Man"-film. Den første af slagsen fra 2008 kickstartede MCU-franchisen, som Favreau også medvirker i foran kameraet i rollen som Iron Mans tidligere bodyguard, Happy Hogan.

Derfor siger det sig selv, at både Downey Jr. og Feige var til stede på Favreaus store dag. Det 56-årige multitalent pustede nyt liv i Downey Jr.'s karriere med "Iron Man", ligesom Favreau også pustede nyt liv i "Star Wars" på tv-fronten, da han i 2019 skabte tv-serien "The Mandalorian", som snart disker op med sin 3. sæson.

Downey Jr. holdt også en lille tale før stjerneoverrækkelsen: "Den rejse, jeg har været på sammen med ham, er blot en lille del af hans store historiefortællingsrejse, som fortsat bringer os i løftet stemning og inspirerer os. Hans største gave er hans menneskelighed. Og så er der hans humor, som alene gør, at han fortjener denne stjerne. I kommer aldrig til at møde nogen med en mere sofistikeret humor. Hvorfor? Fordi han forstår joken, og joken gør ofte ondt. Han forstår vitterligt, at livet er flygtigt, og at hvis vi ikke ler, så dør vi."

I kan desuden se frem til Moovy TV's snarlige "The Mandalorian"-interview med netop Favreau. Inden da kan I herunder se hele ceremonien med Favreau og Co.:

Kommentarer

Jon Favreau får omsider sin stjerne på Hollywood Blvd.

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen