Julen rammer de danske biografer tidligt i år

Er en ny dansk juleklassiker født med "Den tid på året"?

Danskernes jul falder tidligt i år, kan man konkludere, efter at over 56.000 danskere allerede nu har tilbragt juleaften i selskab med Sofie Gråbøl og Paprika Steen i hendes nye danske film "Den tid på året".

Frederik Honoré, Market Director hos Nordisk Film, udtaler i en pressemeddelelse: "Vi ved, at danskerne elsker at grine ad sig selv på film, og glæden er dobbelt så stor, når vi ovenikøbet genkender hinanden, sådan som det er tilfældet i Paprika Steens velspillede ensemblefilm. Jeg tror, at det er en væsentlig del af grunden til, at så mange danskere har taget ekstra tidligt hul på julen i år. Vi er overbevist om, at netop denne film bliver en moderne juleklassiker for eftertiden, sådan som flere af de danske filmanmeldere også har påpeget."

Også her på Moovy blev filmen pænt anmeldt med 4 stjerner og ordene: "'Den tid på året' har potentiale til at blive en ny dansk julefilmsklassiker, men vil dele vandene."

I  "Den tid på året" er der lagt op til en helt klassisk jul med and, rødkål og salmesang hjemme hos filmens Katrine og Mads, som spilles af Paprika Steen og Jacob Lohmann. Her værner man om juletraditionerne med alt, hvad det indebærer på godt og ondt. Men under overfladen sitrer en stemning af jalousi og ufortalte sandheder, som er ligeså antændelig som et tørt grantræ – og efterhånden som den tunge julemad bliver skyllet ned, brister enhver illusion om en salig julefred.

I filmen medvirker også bl.a. Lars Brygmann, Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster og Lars Knutzon.

Kommentarer

Julen rammer de danske biografer tidligt i år

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen