"Jurassic World"-instruktør: "Jurassic Park" burde ikke have fået nogen fortsættelser

Colin Trevorrow har tjent kassen som hovedmanden bag "Jurassic World"-trilogien, men han føler, at Spielbergs originalfilm burde have stået alene.

Tidligere i år udkom det tredje (og angiveligt sidste) kapitel i "Jurassic World"-sagaen, "Jurassic World: Dominion", som samtidigt genintroducerede heltene fra Steven Spielbergs oprindelige "Jurassic Park" fra 1993: Grant (Sam Neill), Ellie (Laura Dern) og Ian (Jeff Goldblum).

Her på Moovy var vi bestemt ikke begejstret for filmen, som vi gav bundkarakter. Faktisk var de fleste af klodens anmeldere ude med riven, og selvom filmen lige akkurat indtjente 1 mia. dollars på verdensplan, så klarede den sig dårligere finansielt end både "Jurassic World" og "Jurassic World: Fallen Kingdom".

Og filmens instruktør, Colin Treverrow, fastslår nu – i et forbavsende ærligt og reflekterende interview med Empire – at det nok havde været bedst, hvis vi slet ikke havde fået nogen af hans tre "Jurassic World"-film. Treverrow instruerede vel at mærke ikke "Jurassic World: Fallen Kingdom", men han producerede og skrev alle tre film.

Læs også: "Jurassic World: Dominion" bliver næppe den sidste "Jurassic"-film

Og efter "Jurassic Park" blev en verdensomspændende megasucces i 1993, fik dén film også to direkte fortsættelser: Spielbergs "The Lost World: Jurassic Park" samt Joe Johnstons undervurderede "Jurassic Park III".

Men heller ikke de to film kom i nærheden af at opnå samme succes som Spielbergs revolutionerende originalfilm. Og selvom Treverrow fortæller Empire, at han forsøgte at gøre noget nyt i "Jurassic World: Dominion" for at berettige filmens eksistens, så erkender han også:

"De fem første film handlede om dinosaurusser. Den nyeste handler om mennesker i en verden, hvor de bor side om side med dinosaurusser. Hvis franchisen skal bevæge sig fremad – for den er dybest set umulig at gøre til en franchise, og der burde nok kun have været én 'Jurassic Park' – så skal historien handle om en verden, hvor dinosaurusser eksisterer, frem for at vi igen skal ud på en ø."

Men selvom Treverrow altså inderst inde føler, at "Jurassic Park" ikke burde have fået én eneste fortsættelse, så afslører han over for Empire, at han allerede har talt med Universal Pictures om flere potentielle fortsættelser – og så længe pengemaskinen er så effektiv, som den er, får den næppe lov til at uddø.

Så er det formentlig ligemeget, at hverken kritikere eller fans er helt oppe at køre, eller at Treverrows nyeste film eksempelvis kritiseres for netop ikke at bruge nok tid på at skildre en verden med massevis af kæmpeøgler i naturen for i stedet at vise (nok en gang) dinosaurusser, der går amok på en afsides location.

Kommentarer

"Jurassic World"-instruktør: "Jurassic Park" burde ikke have fået nogen fortsættelser

 • 1

  ...well he ain't wrong

  jarlen 3-10-22 10:15

 • ★★★★★0

  Jeg ville nødigt leve i en verden uden "ALAN!! ALAN!!", men derudover er jeg også enig!

  The Insider 3-10-22 10:20

 • ★★★0

  Det klinger bare en smule hult at sige dette efter at man tjent kassen på dem. Ikke at jeg bebrejder ham ud fra et finansielt synspunkt. Jeg tror ligeledes ikke at jeg ville sige nej til sådan en finansiel gevinst for at være ærlig, men hvis han virkelig mente det, så ville han ikke have taget jobbet til at begynde med.

  Essal 3-10-22 14:36

 • ★★★1

  Jeg ville nødigt leve i en verden uden "ALAN!! ALAN!!", men derudover er jeg også enig!

  Åh, nej min fine ven. Du får ikke lov til endnu engang at trække mig ned på dit niveau. Heller ikke selvom du har designet en hel nyhed bare for at baite mig.

  gi-jones 3-10-22 21:28

 • ★★★★★0

  Åh, nej min fine ven. Du får ikke lov til endnu engang at trække mig ned på dit niveau. Heller ikke selvom du har designet en hel nyhed bare for at baite mig.

  Minde fremkaldt! Mission: Accomplished! :-D

  The Insider 3-10-22 21:31

 • 0

  Enig.

  Men det gælder vel de fleste fortsættelser? I hvert fald ud fra et kunstnerisk perspektiv. Det er stort set altid genindspilninger. De kan selvfølgelig godt være underholdende af den grund - men reelt ikke nødvendige.

  Fraregnet egentlige planlagte fortsættelser, hvor man ikke kan fortælle hele historien i én film (og så mesterværker som Empire Strikes Back (som vel er en triologisk eftertanke?), Terminator 2 (en genindspilning, men som effektivt leger med præmissen) Aliens og sikkert et par stykker, jeg har glemt), er 2'ere og 3'ere overflødige moneygrabs og det allerværste er "Franchises". Når der er et uendelige antal film, serier, bøger osv. som gør alt hvad det kan, for at dræbe den originale tanke.

  nwinther 4-10-22 07:51

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen