Jussi Adler-Olsen vil droppe skuespiller: Han er for dårlig til dansk

Når Nordisk Film har overtager filmrettighederne til Jussi Adler-Olsens krimiserie om Afdeling Q fra Zentropa, vil det sandsynligvis blive med en ændring i rollebesætningen.

Jussi Adler-Olsen fortæller til lokalavisen Allerød Nyt, at han bliver taget med på råd, og hvis det står til krimiforfatteren, skal der findes en anden skuespiller til rollen som Carl Mørcks højre hånd, Assad, i stedet for den svenske skuespiller Fares Fares.

"Zentropa havde lovet, at Fares Fares ville tale perfekt dansk efter tre måneder, men det er ikke sket, og det er nødvendigt. Alene i hans fortalelser og underfundighed, så skal han kunne bedre dansk. Han bliver for endimensional," siger Jussi Adler-Olsen .

Forfatteren lægger heller ikke skjul på, at han ikke har været tilfreds med Zentropas håndtering af filmatiseringerne: "Jeg har en stærk fornemmelse af, at Nordisk Film vil fortælle historien bedre end Zentropa har gjort. Afdeling Q har en masse underliggende historier med hemmeligheder, og det har Zentropa ikke ønsket at fortælle... Jeg ønsker den rigtige historie fortalt. Zentropa ignorerede fakta. De vidste godt, at jeg ville fortælle en udviklingshistorie, men det ville de ikke."

Jussi Adler-Olsen er heller ikke tilfreds med den modtagelse, filmene har fået af kritikerne: "Det ville have glædet mig, hvis filmene havde fået seks stjerner, men de har fået fire. Zentropa kalder filmene fantastiske, men det er fire-stjerners film. De kunne have fået flere stjerner ved at gå mere i dybden med historien og ikke behandle den så overfladisk," mener forfatteren.

Da Moovys Agnete Juul anmeldte den seneste film i krimiserien, "Flaskepost fra P", fik den netop fire stjerner.

Kommentarer

Jussi Adler-Olsen vil droppe skuespiller: Han er for dårlig til dansk

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen