Kate Winslet indrømmer: Der var plads til Jack

Hvis du har storfilmen "Titanic" fra 1997 til gode og gerne vil overraskes, så lad være at læse videre, da følgende indeholder spoilers. Hvis du som mange andre har set den 20 gange, så er du måske også bekendt med den hyppige diskussion om slutningen.

Jack Dawson redder Rose ved at få hende op på en flydende genstand, efter Titanic er forsvundet under havets overflade. Han gør selv et enkelt forsøg på at komme op på den, men finder ud af, at den ikke kan klare vægten til dem begge. Derfor fryser han i stedet ihjel, mens Rose overlever længe nok til at blive reddet af en redningsbåd. 

Denne slutning har flere dog i tidens løb sat spørgsmålstegn ved. Kunne Rose ikke have kravlet lidt til side, fordelt vægten, så Jack kunne være på den også, og så den kunne have reddet dem begge? Det amerikanske program "Mythbusters" har endda foreslået, at Rose kunne have taget redningsvesten af og puttet den under det flydende objekt til at støtte dens opdrift, så den med garanti havde kunnet bære dem begge.

Da Kate Winslet, som spillede Rose og var nomineret til en Oscar for præstationen, fornylig selv blev spurgt om det af den amerikanske talk-show vært Jimmy Kimmel, måtte hun også give sig: "Jeg er enig. Jeg tror sagtens han kunne ha' været på det stykke dør."

Dette vil dog næppe ødelægge oplevelsen for fans af filmen. Det kan godt være, at Jack frøs ihjel unødigt, men i det mindste levede han jo videre i Roses hjerte...

Kommentarer

Kate Winslet indrømmer: Der var plads til Jack

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen