Kinas biografer er åbne igen – men folk bliver væk

Biografer over hele kloden går en usikker fremtid i møde på grund af coronapandemien.

Efter fem måneders tvungen nedlukning på grund af coronavirussen begyndte Kinas biografer omsider at lukke dørene op igen i dag.

Selvom Kina har fået et godt greb om virussens spredning, så har man stadig tøvet med at lukke folk ind i biografsalene igen, og knap halvdelen af Kinas biografer er i fare for at lukke permanent på grund af det seneste halvårs manglende indtægter.

Og desværre har biografernes genåbning ikke ligefrem været en dundrende succes i Kina. I et land med knap 1,4 mia. indbyggere har biograferne blot indtjent 3 mio. kroner det sidste døgns tid. Det rapporterer Variety.

Læs også: Christopher Nolans "Tenet" skal indtjene 1 mia. dollars for at generere overskud

Til gengæld er der blevet forudbestilt godt 100.000 billetter til den kommende Shanghai International Film Festival, som afvikles fra 25. juli til 2. august. Og man skal selvfølgelig også huske på, at de fleste film i Kinas biografer er af ældre dato, idet de fleste nyere storfilm er blevet udskudt. Bl.a. Pixars "Coco" blev genudgivet i Kina i dag og indtjente godt 250.000 kroner.

Variety rapporterer desuden, at frustrationen over Hollywoods filmudskydelser vokser blandt biografejere uden for USA. En af de største af slagsen i England siger til Variety, at hvis landets biografer ikke får nogen nye film inden for de kommende måneder, så vil der snart "slet ikke være nogen biografer". Biografejeren fastslår desuden:

"Langt de fleste amerikanske storfilm sikrer 70-80% af deres indtægt uden for USA, og det føles, som om det er blevet glemt."

En katastrofe

Artiklen fastslår desuden, at omtrent 35% af Europas biografer er åbne igen – og det er sikkert et tal, der bekymrer filmselskaberne i USA, som har brugt kæmpe millionbeløb på deres potentielle blockbusters. En prominent, hemmelig kilde hos Warner Bros. fortæller Variety, at man ikke tør at udgive Christopher Nolans "Tenet" tidligere uden for USA, der p.t. har svært ved at tøjle coronavirussen, på grund af frygten for netpirateri.

Men ifølge Jocelyn Bouyssy, som er direktør for Frankrigs næststørste biografkæde, CGR Cinemas, så vil konsekvenserne være "katastrofale", hvis filmselskaberne bliver ved med at udskyde deres storfilm:

"Det ville være en katastrofe for os, hvis 'Mulan' og 'Tenet' bliver udskudt igen. Vi har holdt biograferne åbne, fordi vi ikke vil have, at folk glemmer os, men vi ved ikke, hvor længe vi kan blive ved sådan her."

Og Peter Fornstam, som er administrerende direktør for Sveriges store biografkæde, Svenska Bio, stemmer i: "Vi kan ikke bare sidde her og vente. Vi må lade døren stå åben og håbe, at de amerikanske filmselskaber siger: 'Lad os komme i gang.'"

Kommentarer

Kinas biografer er åbne igen – men folk bliver væk

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen