"Kongekabale" får en 2’er – optagelserne er gået i gang

Anders W. Berthelsen, Charlotte Munck og Nicolas Bro vender tilbage i fortsættelsen til Nikolaj Arcels storsællert.

Over 550.000 billetter solgte "Kongekabale" tilbage i 2004, men alligevel skulle der gå næsten 20 år, før en fortsættelse gik i produktion.

Men nu er filmen altså i støbeskeen, og i en spritny pressemeddelelse har SF Studios netop afsløret det hold af filmmagere og skuespillere, der skal stykke "Mørkeland" sammen.

Netop i dag er kameraerne begyndt at rulle, og "Mørkeland" instrueres af Mikkel Serup, som bl.a. har instrueret afsnit af tv-serierne "Forbrydelsen", "Friheden" og "Kastanjemanden" samt folkekomedien "Klassefesten 2: Begravelsen".

Læs også: Den danske gyser "Speak No Evil" genindspilles i Hollywood med James McAvoy i hovedrollen

Og ligesom "Kongekabale" tager "Mørkeland" afsæt i Niels Krause-Kjærs krimibøger om journalisten Ulrik Torp, som Anders W. Berthelsen spiller nok en gang.

"Mørkeland" bliver dog ikke en direkte fortsættelse, der følger op på forgængerens forløb. Ifølge pressemeddelelsen står filmens historie alene "som en topaktuel og hæsblæsende politisk thriller om demokratiets status."

Efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp ender Ulrik Torp i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet.

Sammen med de unge praktikanter Emma og Simon kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder. Endnu en gang drages vi sammen med Torp ind i en politisk sammensværgelse – denne gang med selve fundamentet for vores samfund sat på spil.

Filmens premieredato nævnes ikke i pressemeddelelsen, men herunder kan I se et billede af flere af filmens skuespillere side om side med instruktøren Mikkel Serup:

Kommentarer

"Kongekabale" får en 2’er – optagelserne er gået i gang

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen