Krimiserien om kriminalbetjent William Wisting bliver til tv-serie

Jørn Lier Horsts bøger om krimminalkommisær William Wisting har solgt over 1,2 mio. eksemplarer alene i Norge, og nu bliver succeshistorierne til en tv-serie.

Den nye serie fra Viaplay Original bliver produceret af danske Good Company Films og norske Cinenord. Serien er netop blevet tildelt 10,5 mio. norske kroner i støtte fra Norsk Filminstitutt som en del af et samlet budget på over 113 mio. norske kroner.

Sven Nordin, der spiller hovedrollen som efterforskeren William Wisting, siger i en pressemeddelelse: "Wisting er en kompleks og spændende person, og jeg er meget spændt på at spille ham. Jeg er en stor beundrer af forfatteren Jørn Lier Horst, og det er med stor ydmyghed og glæde, jeg ser frem til denne opgave."

Serien handler om en hårdtarbejdende kriminalbetjent, der ofrer alt – herunder familielivet – til fordel for jobbet. I dramaserien om Wisting er hans børn blevet voksne, og hans kone er gået bort, mens julefejringen er truet af Norges største seriemordersag. Samtidig begynder datterens historie om en ensom afdød nabo at krydse politiets efterforskning. 

Succes med krimiserier som "Wallander" og Stig Larssons "Millenium"-trilogi

"Wisting"-bøgerme er blevet oversat til 30 sprog med de prisbelønnede "Jagthunde" og "Hulemanden" i spidsen.

Producer Anni Faurbye Fernandez fra danske Good Company Films har tidligere haft succes med krimiserier som "Wallander" og Stig Larssons "Millenium"-trilogi.

Producer Silje Hopland Eik fra Cinenord siger: "Vi er meget stolte over at få et grønt lys til et projekt, som vi tror så stærkt på. Ambitionen er at skabe en stor norsk dramaserie over flere sæsoner, inspireret af 'Beck' og 'Wallander'. Jørn Lier Horsts bøger om Wisting er enormt populære, og vi ser frem til at omsætte dem til en spændende dramaserie."

"Wisting" kommer til at bestå af sammenlagt ti episoder. Optagelserne starter 17. januar 2018, og serien får premiere i starten af 2019.

Kommentarer

Krimiserien om kriminalbetjent William Wisting bliver til tv-serie

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen