"L.A. Confidential"-instruktøren Curtis Hanson er død

Instruktøren Curtis Hanson, der stod bag bl.a. "L.A. Confidential", er død. Hanson, som i de senere år led af Alzheimer, blev 71 år.

Curtis Hanson fik sit kommercielle gennembrud i 1992 med thrilleren "The Hand That Rocks the Cradle" med Rebecca De Mornay som psykopatisk nanny. Efterfølgende instruerede han rafting-dramaet "The River Wild" med bl.a. Meryl Streep og David Strathairn, men den helt store kritiske succes kom i 1997 med krimi-noiren "L.A. Confidential", baseret på James Ellroys roman om mord og korruption i 1950'erne Los Angeles.

Filmen modtog ni Oscar-nomineringer og løb med to statuetter: den ene til Kim Basinger for bedste birolle og den anden til Hanson og Brian Helgeland for bedste adapterede manuskript.

Efterfølgende stod Curtis Hanson bl.a. bag "Wonder Boys" med Michael Douglas og "8 Mile" med Eminem. I 2012 gik han i gang med at instruere surferdramet "Chasing Mavericks", men måtte overlade instruktørstolen til Michael Apted pga. dårligt helbred.

Kommentarer

"L.A. Confidential"-instruktøren Curtis Hanson er død

  • ★★★★★0

    "L.A. Confidential" er nærmest den eneste film, jeg kan pege på, hvor jeg ikke ville ændre på ét eneste skud, et eneste øjeblik. Et fuldendt mesterværk. Trist med Hanson. Jeg vidste ikke engang, han var syg.

    The Insider21-09-16 10:40

  • ★★★★0

    RIP. Jeg er enig med Insider. Han har ihvertfald kun lavet en film, jeg virkelig holder af.

    Babo21-09-16 10:47

  • ★★★★★0

    Jeg synes egentlig, at "8 Mile" er et særdeles habilt drama, og "The River Wild" er en gribende, om end rimelig traditionel thriller. Nå ja! Og "Wonder Boys". Jeg synes egentlig, han fik lavet meget godt.

    The Insider21-09-16 10:58

  • ★★★★★★0

    LAC er et mesterværk og det er få instruktører undt, at lave sådanne. Så går det nok af resten af hans film ikke kan leve op til dette. Flere af dem er stadig gode film. 

    T. Nielsen21-09-16 11:06

  • ★★★★★0

    Har ikke set så mange af hans, men L. A. Confidential er alletiders. 

    Lars!21-09-16 11:18

  • ★★★★★0

    "Wonder Boys" er også ganske glimrende, men den kan selvfølgelig ikke måle sig med den fantastiske "L.A. Confidential".

    Kruse21-09-16 11:32

  • ★★★★★★0

    The Hand That Rocks The Cradle er en af dem, som jeg aldrig har kunne se det store i. Fandt den faktisk dårlig. Lucky You var også ret middelmådig af dem jeg har set. Men de fleste andre jeg har set fra Hanson er solide gode film. Jeg er lidt i tvivl om jeg har set Wonder Boys. Havde man spurgt mig på forhånd havde jeg sagt ja, men efter at have tjekket mandens film på IMDb, er jeg blevet i tvivl. Har ikke rated den derinde i hvert fald.

    T. Nielsen21-09-16 11:39

  • ★★★★★0

    L.A. Confidential er hel igennem fantastisk, stemningen, musikken og skuespillerne det hele går op i en højere enhed.

    Elwood21-09-16 11:47

  • ★★★★0

    Som nævnt: L.A. er bare unik!

    Men Wonder Boys er sgu' en fornøjelse. Og 8 Mile: Hvor tit ser man 'endnu en musiker - nu på lærred' og det går godt!? Ja-ja, han spillede sig selv, men hold da op den var/er fed.    Og jeg er endda et metalhoved!!? :-/

    Tak Mr. Hanson

    Gasivodo22-09-16 04:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen