Lars von Trier offentliggør hovedroller til sin seriemorder-film

Lars von Trier afslører i dag de første hovedroller i hans næste film, "The House that Jack Built". Hovedrollen som seriemorderen Jack spilles af den amerikanske stjerne Matt Dillon.

Siden sit gennembrud i "The Outsiders" har Dillon vist sig at være en af ​​de mest mangfoldige skuespillere i sin generation, bl.a. med roller i film som "There's Something About Mary", "Drugstore Cowboy" og "Crash". Sidstnævnte indbragte ham nomineringer til både en Golden Globe og Oscar. Senest har han spillet hovedrollen i den amerikanske tv-serie "Wayward Pines".

Overfor Matt Dillon som Jack indtager schweiziske Bruno Ganz rollen som den mystiske Verge, der udforsker og udfordrer Jacks tanker og handlinger gennem en tilbagevendende dialog.

Bruno Ganz har haft en fremtrædende karriere i især tysksprogede film- og tv-produktioner og havde sit store gennembrud i "Sommergäste" fra 1976. Han har arbejdet med en lang række international anerkendte instruktører som Werner Herzog, Wim Wenders og Francis Ford Coppola og er kendt fra bl.a. "Wings af Desire". Bruno Ganz blev for alvor kendt for sit  anmelderroste portræt af Adolf Hitler i "Der Untergang".

Lars von Trier udtaler i en pressemeddelelse: "Det er med stor glæde, at vi kan præsentere Matt Dillon og Bruno Ganz. De to herrer har på hvert deres tidspunkt været milepæle i min ungdommelige filmiske udvikling. Udover at være et epokegørende match er de hver især fremragende skuespillere og falder helt naturligt ind i 'min filmiske familie'. Jeg ser med glæde og stolthed frem til arbejdet med dem."

"The House that Jack Built" følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord, som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord han begår er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

Optagelserne til filmen finder sted i Trollhättan i Sverige samt i København.

Kommentarer

Lars von Trier offentliggør hovedroller til sin seriemorder-film

 • ★★0

  Matt Dillon har jeg ikke rigtig mening om, men glæder mig da til at se hvad Trier får ud af Bruno Ganz.

  Aranyhajú Nyárszépe 2-11-16 17:24

 • ★★★0

  Jeg har ikke set så meget nyere Matt Dillon, men han gør det jo fint nok i Crash. 

  Jeg kan rigtig godt lide ham i 80'erne, og han gør det ret godt i film som The Outsiders, Over the Edge og The Flamingo Kid - og han gør det især godt i Rumble Fish og Drugstore Cowboy. Det er selvfølgelig mange år siden, og aner faktisk ikke, om han stadig kan lave noget godt.

  Guldager 2-11-16 17:37

 • 0

  Jeg har ikke set det helt store med Matt Dillon, men han var helt kanon i første sæson af Wayward Pines hvertfald.

  Superknys 2-11-16 19:40

 • 0

  Superknys - Jeps, han var et lystpunkt i en ellers rimelig trist serie. Især slutningen var noget forhutlet pjat. Det kunne de have lavet meget bedre, hvis ikke de havde så skide travlt med at få lukket historien.

  Vi husker ham nok også allesammen fra Mary. Verdens sejeste PI :P

  Nagash 3-11-16 05:00

 • 0

  ..og jeg er endda årgangen... men husker kun: "Lynlås" samt "gele" til stift hår:-/    

  Gasivodo 3-11-16 11:21

 • 0

  Superknys - Jeps, han var et lystpunkt i en ellers rimelig trist serie. Især slutningen var noget forhutlet pjat. Det kunne de have lavet meget bedre, hvis ikke de havde så skide travlt med at få lukket historien.

  Vi husker ham nok også allesammen fra Mary. Verdens sejeste PI :P

  Han var virkelig god i Vild Med Mary! Det er en kongefilm og jeg har efterhånden set den mange gange.

  Jeg var generelt vild med hele første sæson af serien. Modsat dig, kunne jeg godt lide den måde serien sluttede på. Jeg synes endda det er en skam, de lavede en sæson 2, da jeg synes den sluttede ret perfekt.

  Har du set anden sæson endnu?

  Superknys 3-11-16 16:43

 • 0

  Matt Dillon som seriemorder kan godt gå hen og blive en fantastisk casting. Der har altid været nogle mørke kroge gemt i ham, synes jeg. Og Ganz er jo Ganz, så den er hjemme.

  Oberst Kurtz 3-11-16 17:08

 • 0

  #Superknys - Nope, har valgt at springe over den, da første sæson ikke lige var så god (for mig).
  Egentlig lidt ærgerligt. Jeg ser jo ellers utrolig mange fantasy/sci-fi serier, men denne her ramte sgu lidt ved siden af :)
  Og ja, jeg har dælme også set Vild Med Mary et utal af gange. Og selvom jeg er metalhead, så har jeg ingen skam over, at jeg kan synge alle sangene :D
  Pivfalsk, selvfølgelig. Men ikke desto mindre kan jeg da teksterne :P


  #Gasivodo - Så du havde rent faktisk glemt, at han var med i den?

  Nagash 3-11-16 21:35

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen