Manden bag ny "The Dark Tower"-serie sviner Nikolaj Arcels filmatisering fra 2017

Ifølge Mike Flanagan har Arcels film gjort stor skade på Stephen King-franchisens brand.

Efter adskillige års fejlslagne forsøg blev Stephen Kings "The Dark Tower"-bogserie omsider filmatiseret i 2017. Filmen blev vel at mærke instrueret af danske Nikolaj Arcel ("En kongelig affære") og skrevet af Arcel og hans landsmand, Anders Thomas Jensen ("Blinkende lygter").

Det er dog ingen hemmelighed, at filmen floppede fælt ved billetlugerne og desuden blev slagtet af kritikerne – både i ind- og udland.

Hollywood er dog stadig ivrig efter at lave en succesfuld filmatisering af Kings bøger om revolvermanden Roland Deschain, som kæmper sig mod et gådefuldt tårn, der rummer skumle kræfter. Og selvom Amazon Studios droppede en tv-version i 2020 ovenpå et skuffende pilotafsnit, så er Amazon og Mike Flanagan ("The Haunting of Hill House", "Midnight Mass") klar på at gøre endnu et forsøg.

Og i et nyt interview med podcasten Script Apart lægger Flanagan ingen fingre imellem: Arcels film er skyld i, at det er svært at få et nyt "The Dark Tower"-projekt søsat.

Læs også: Paul Greengrass filmatiserer Stephen Kings "Fairy Tale"

Flanagan insisterer på, at hans "The Dark Tower"-tv-serie "ikke kunne være mere anderledes end filmen. Filmen havde den forkerte tilgang til kildematerialet på alle parametre, og dens tilgang var så forkert, at den gjorde det umuligt for andre at lave noget 'Dark Tower'-relateret i evigheder.

"Og det er vores store udfordring på serien: filmen gjorde stor skade på kampen for at lave en anden fortolkning. Hos Amazon klarede de opgaven og lavede en tv-serie med en helt anderledes tilgang – som var anderledes end min – og den fik ikke luft under vingerne. Så jeg kan godt forstå, at det ikke er nemt for Amazon at sige ja til at lave noget på en titel, de allerede har brugt en masse penge på, og som har efterladt nogle ar."

Vi ved endnu ikke, hvornår Flanagans længe ventede "The Dark Tower"-serie kommer til at se dagens lys, men den prisbelønnede filmmager sigter angiveligt efter at dele serien op i fem sæsoner og dernæst producere to spillefilm, der afrunder historien.

Flanagan har tidligere filmatiseret King-bøgerne "Gerald's Game" og "Doctor Sleep", og han arbejder p.t. på en filmatisering af Kings "Revival".

Kommentarer

Manden bag ny "The Dark Tower"-serie sviner Nikolaj Arcels filmatisering fra 2017

 • ★★★★1

  Fandme oss' en dårlig film.

  NSF27-03-23 10:34

 • ★★★★★1

  Det var et meget mærkeligt take på historien, om det så var Arcels skyld eller producenternes. Den var decideret kedelig. Glæder mig til Flanagans forsøg. 

  Lars!27-03-23 11:36

 • 0

  Fem sæsoner og to spillefilm er da alligevel en slat...

  Jeffe28-03-23 09:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen