Manden, der boede i en lufthavn og var inspirationen bag Steven Spielbergs "The Terminal", er død

Mehran Karimi Nasseri døde i den lufthavn, som var hans hjem i næsten to årtier.

Nogle fortællinger er så skøre, at de simpelthen være sande – en af dem er den ægte historie om iranske Mehran Karimi Nasseri, der ligger til grund for Hollywood-filmen "The Terminal" fra 2004.

I Steven Spielbergs romantiske drama spillede Tom Hanks en mand, der sidder fast i en amerikansk lufthavn og ender med at bo der i flere måneder, efter at en krig bryder ud i hans fiktive hjemland, Krakozhia, der både forhindrer manden i at rejse hjem og i at få et turistvisum til USA.

"The Terminal" er kraftigt inspireret af iranske Mehran Karimi Nasseris livshistorie. I 1988 rejste han til Storbritannien for at finde sin skotske mor, men hans papirer forsvandt, da hans attachemappe angiveligt blev stjålet under turen.

Nasseri blev sendt tilbage til Frankrigs Charles de Gaulle-lufthavn, men fordi han ikke havde de rette immigrationspapirer, sad han fast på stedet – og han endte faktisk med at bo der fra 1998 til 2006, hvor han blev syg og sendt på et fransk hospital. Dernæst fik Nasseri lov til at opholde sig i Frankrig.

Men faktisk tog Nasseri tilbage til lufthavnen for få uger siden, hvor han boede indtil sin død. Ifølge de franske myndigheder døde den 76-årige Nasseri af naturlige årsager.

Dreamworks betalte angiveligt cirka 250.000 dollars til Nasseri for rettighederne til hans livshistorie – alligevel afviger "The Terminal" en del fra den ægte "terminalmands" oplevelser. Nasseri boede på et hostel i Frankrig og levede i mange år på sin Hollywood-hyre. Ifølge lufthavnsmyndighederne fandt man sammenlagt flere tusind euro i den døde Nasseris lommer og tasker.

Kommentarer

Manden, der boede i en lufthavn og var inspirationen bag Steven Spielbergs "The Terminal", er død

  • ★★★★1

    En lille undervurderet Spielberg-perle.

    Det er sjovt at se, hvordan Hanks' karakter lærer at indordne sig en tilværelse og et liv i lufthavnen, og så er romancen med Zeta Jones da også meget sød :)

    chandler7513-11-22 18:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen