Manglende amerikansk flag i rumfilmen "First Man" skaber kontroverser

One small step for man har skabt politisk røre.

I "First Man" om det første menneske på månen er der en bestemt sekvens, vi aldrig får at se, og det har skabt røre blandt en række amerikanske politikere og journalister.

Den omtalte manglende sekvens er den, hvor Neil Armstrong sætter det amerikanske flag på månens overflade. Det har bl.a. fået den tidligere republikanske præsidentkandidat Marco Rubio til tasterne på Twitter, hvor han skriver, at det er "galskab", og at rummissionen blev betalt og udført af det amerikanske folk, og at det ikke var en FN-mission.

Også tv-kanalen Fox har indvendinger mod beslutningen, som de ser som et tegn på, at skuespillerne i Hollywood har en agenda om at gendigte historien til, at det var en menneskelig bedrift, og at amerikanerne ikke havde noget at gøre med det. "Fox & Friends"-værten Pete Hegseth kalder tilmed Ryan Gosling – der i filmen spiller Neil Armstrong – for en idiot.

Armstrongs sønner forsvarer beslutningen

Filmens instruktør, Damien Chazelle, forklarer dog beslutningen med, at han ønskede, at scenen skulle have fokus på Armstrongs personlige oplevelse på månen. Gosling udtaler endvidere, at missionen i høj grad blev betragtet som en menneskelig bedrift, og det er sådan, de valgte at portrættere den.

Også Armstrongs sønner forvarer det manglende flag på månen: "Denne historie er menneskelig, og den er universel. Den fejrer selvfølgelig en amerikansk bedrift. Den fejrer også 'en bedrift for hele menneskeheden', som der står på den mindeplade, Neil og Buzz efterlod på månen."

"First Man" lander i de danske biografer 25. oktober – angiveligt med masser af andre amerikanske flag end lige det på månen.

Kommentarer

Manglende amerikansk flag i rumfilmen "First Man" skaber kontroverser

 • ★★★★0

  fnis

  Lars! 4-09-18 14:41

 • ★★★★0

  Der skulle ellers være rigeligt med amerikanske flag med i filmen. Det melder de folk, der rent faktisk har set filmen, og ikke bare bruger den politisk. Men scenen hvor flaget bliver plantet er rigtigt nok ikke med, men hvor herre bevares uden filmens kontekst er det umuligt at vide, hvorvidt det var nødvendigt at inkludere det øjeblik.

  Kruse 4-09-18 17:02

 • ★★★★0

  De første anmeldelser er ret gode, for resten. 

  Babo 4-09-18 17:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen