"Marco effekten" åbner 2021 som første store danske film

Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens femte Afdeling Q-krimi udkommer allerede i januar.

Den længe ventede Afdeling Q-thriller, "Marco effekten", var oprindeligt udset til at udkomme i start-februar 2021. Men eftersom biografmarkedet har været ramt af en lang række aflysninger og udskydelser af internationale film, har Nordisk Film valgt at fremrykke premieren og udfylde det tomrum, som flere af de udskudte amerikanske titler har efterladt.

Frederik Honoré, der er Market Director i Nordisk Film Distribution, udtaler i en pressemeddelelse: "Situationen på biografmarkedet i 2020 har været ganske uforudsigelig, fordi mange af de store internationale film er blevet trukket tilbage fra markedet. Men heldigvis har publikum loyalt honoreret de danske kvalitetsfilm. Med 'Marco effekten' sender vi endnu en stærk dansk film i markedet.

"Vi har store forventninger til filmen, som er et forrygende reboot af de fire forrige og meget succesfulde Afdeling Q-film, og vi er overbeviste om, at den vil indfri alle de forventninger, som publikum har til en ny stærk biografoplevelse med Carl Mørck og Assad på Politigården i København."

SE OGSÅ: FØRSTE TEASER TIL DEN NYE AFDELING Q-FILM

"Marco effekten" bygger på Jussi Adler-Olsens femte roman i nordic noir-krimibogserien om Carl Mørck. I filmen bliver en mindreårig, udenlandsk dreng pågrebet af politiet ved grænsen med et dansk pas på sig. Det viser sig, at passet tilhører en dansk mand, som er mistænkt for pædofili og efterlyst af politiet.

Sagen havner hos Afdeling Q på Carl Mørcks skrivebord, hvor det, som i starten synes at være en kæde af tilfældigheder, eksploderer i en skæbnesvanger menneskejagt. Og snart trækker det tråde til den mest beskidte del af Københavns underverden og til Slotsholmens bonede gulve i et intrigant spil om korruption og misbrug af dansk ulandsbistand.

Femte film om Carl Mørck er instrueret af Martin Zandvliet ("Under sandet") og produceret af Mikael Rieks. Modsat de fire foregående film, hvor Nikolai Lie Kaas og Fares Fares havde hovedrollerne som henholdsvis Mørck og Assad, finder vi Ulrich Thomsen ("Vores mand i Amerika") og Zaki Youssef ("Danmarks sønner") i rollerne som hhv. den uortodokse vicekriminalkommissær og den mystiske assistent.

"Marco effekten" får biografpremiere torsdag den 21. januar 2021.

Kommentarer

"Marco effekten" åbner 2021 som første store danske film

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen