Martin Brygmann fjernet fra "Grusomme mig 4" efter sexismedokumentar

Den kendte entertainer fra bl.a. "Far til fire"-franchisen er blevet lagt på is i en stor del af mediebranchen.

Det er ikke længe siden, at DR-dokumentaren "Sexisme i musikbranchen" blev vist på tv og fik en række konsekvenser for en af seriens omdrejningspunkter, Martin Brygmann, som af en række kvinder blev beskyldt for grænseoverskridende, seksuel adfærd.

Flere medier har i kølvandet droppet samarbejdet med entertaineren, og nu har DR-dokumentaren også fået konsekvenser for Brygmanns stemmerolle i animationsfilmen "Grusomme mig 4", der får biografpremiere i denne uge. Det skriver Ekko.

SE OGSÅ: "Far til fire" – som Marvel-film!

Martin Brygmann har i de tidligere film i serien lagt stemme til opfinderen Dr. Nefario, og han nåede da angiveligt også at indspille rollen til 4'eren, men filmdistributøren UIP har i sidste øjeblik valgt at skrotte hans stemme og i stedet indspille scenerne med Dr. Nefario på ny med stemmeskuespilleren Sonny Lahey.

UIP bekræfter over for Ekko, at det ikke har været Brygmanns beslutning at fjerne hans stemme.

Kommentarer

Martin Brygmann fjernet fra "Grusomme mig 4" efter sexismedokumentar

 • 2

  Han har aldrig været sjov, medmindre man er til barnagtig prutte-humor. Og så er han tilsyneladende også klam som pokker. Hvilket slet ikke overrasker med tanke på førstnævnte.

  ZimaBlue 2-07-24 09:28

 • ★★★★0

  Jeg kunne nu godt lide Det Brune Punktum i sin tid, har dog ikke hørt det i mange år.

  dyg 2-07-24 10:14

 • ★★★★1

  Nice.

  NSF 2-07-24 10:52

 • ★★★★★★1

  Han har vel fået løn for arbejdet? Jeg ved ikke hvad det drejer sig om, for jeg så kun lidt under halvdelen, da det irriterede mig. Det jeg så, var det kun Annika Åkjær, Katinka og dem. Ikke ligefrem "modellerne" i dansk musik. (Bare for sjov sagde jeg til konen, at de da skulle føle sig beæret over opmærksomheden :D There I did it - bomben) 

  Nej, selvfølgelig skal man opføre sig ordentligt, lige meget hvad fanden man beskæftiger sig med. Synes bare det virker overdrevet, at man indspiller en ny stemme, da der jo må ligge meget arbejde forud, og sikkert længe før alt det her blev en medieting. 

  davenport 2-07-24 12:52

 • ★★★★★3

  Mig bekendt havde Brygmanns karakter blot én replik, så det har nok været en smal sag at erstatte den. Og Sonny Lahey, som erstattede Brygmann, har stensikkert været projektets danske dubbing-chef, så han har alligevel siddet på kontoret og kunne lynhurtigt smutte ind i lydstudiet og ordne den.

  Hvorom alting er, kan jeg godt se pointen i ikke at ville minde folk om en mand, der har brugt sin status til at groome adskillige børn til sex (jeg vælger at kalde 16-årige børn, selvom jeg godt er klar over, at det er den seksuelle lavalder herhjemme), i, ja, en børnefilm.

  The Insider 2-07-24 13:01

 • ★★★★0

  Ja, Dr. Nefario er kun med i en meget kort sekvens.

  dyg 2-07-24 13:04

 • 0

  Brygmann foto ligner godt nok Hr Nefario 

  Kay 2-07-24 15:36

 • ★★★★★★3

  Kæft, hvor er jeg også lettet over, at alle ikke bare er monstre. At det ikke bare handler om, at man kan anklage de kendte, for at være molestre, så man kan tjene nogle dollarz. 

  Fra TV2:

  Den 64-årige skuespiller Kevin Spacey bliver tildelt en ærespris i Italien. Det sker ved Italian Nations Award 21. juli, skriver mediet Deadline ifølge norske NRK. Skuespilleren blev sidste år frifundet for alle anklager fra fire mænd om seksuelt misbrug. Kevin Spacey mistede sin rolle i 'House of Cards' efter anklager om overgreb på en yngre mand.'>Den 64-årige skuespiller Kevin Spacey bliver tildelt en ærespris i Italien. Det sker ved Italian Nations Award 21. juli, skriver mediet Deadline ifølge norske NRK. Skuespilleren blev sidste år frifundet for alle anklager fra fire mænd om seksuelt misbrug. Kevin Spacey mistede sin rolle i 'House of Cards' efter anklager om overgreb på en yngre mand.

  Tror vi er nået til et punkt, hvor man næsten slet ikke kan overskue, hvor meget man er blevet udnyttet og udsat, så man er nødt til at retsforfølge alt og alle. (Så man kan tjene på det, forstås) 

  Spaceys karrierer er jo nu skudt til 0. Og han er færdig. Lige meget om han har gjort noget, eller om nogen har lukreret på deres mulighed for at tjene på det. 

  davenport 3-07-24 17:33

 • ★★★★2

  Det lyder som god business at anklage folk for overgreb, kan du ikke lige fikse nogle links til alle dem der er blevet rige pga. det og en forklaring af deres forretningsmodel? Især alle dem der er blevet rige af tilsyneladende falske anklager.

  NSF 3-07-24 17:50

 • ★★★★★★1

  Næ, kan du gøre det modsatte? Tænk nu for helvede USA. De anklager alle for alt, så de kan tjene på det. Ambulancechasers. 

  davenport 3-07-24 17:55

 • ★★★★1

  Du nævner det jo så tit at man må formode at du har nogle gode eksempler. Nå ja, frifindelsen, var det ikke i England?

  edition.cnn.com/2023/07/26/uk/kevin-spacey-trial-jury-verdict-intl/index.html

  NSF 3-07-24 18:03

 • ★★★★★★1

  Hvis en domstol frifinder en person, så er man vel ikke længere skyldig? Kun i øjet på dem der ønsker det. Er det ikke dét vi har domstole til?? Eller skal vi ud i, at folket stadig skal revse folk der er frikendt? Deres ry og omdømme er vel smadret i resten af deres liv? Spacey kommer ikke til at lave en reklame for cornflakes i resten af sit liv, selv om det nok bare er nogle folk, der lige så sit snit til at tjene lidt på dén sag. Der er sgu meget af det her, som er noget der lige pludselig popper op, og som forudrettede "kommer i tanke om" mange år efter, når der kan malkes mønt på det. Hvis Lewinsky havde suttet pik på en ukendt advokat fra Nebraska, havde hun bare fået creme i munden. Men hun kunne jo lave en karrierre på det, nok med et godt bagland, der kunne lugte dollars på det. Er det ikke bare noget med at tage ansvar og så sige fra, når det bliver for meget? Det virker jo heller ikke som om, at dem i medierne er små, undertrykte, målløse individer, da de jo har nok selvtillid til at komme frem, når det styrker deres brand. 

  Jeg frikender ikke nogen, men det virker sgu planlagt, og så skal der rulle hoveder..

  davenport 3-07-24 19:12

 • ★★★★★★4

  Der er sgu meget af det her, som er noget der lige pludselig popper op, og som forudrettede "kommer i tanke om" mange år efter

  Ja - fordi det ikke er let at tale om, fordi mange ikke tror på dem og de bliver beskyldt for at lyve. Og fordi hvis man går videre til en overordnet, bliver man ikke hørt, eller man bliver truet med at få ødelagt ens karriere, hvis det kommer frem?

  Og så længe vi har en masse uforstående, uvidende og usympatisk mænd, der ofte skriver noget "så må de jo sige fra", "slap af, der skete ikke noget" eller "ah, nu skal du ikke være krænkelsesparat", vil der altid være nogen, der vælger ikke at stå frem, fordi det er lettere at pakke det væk.

  Nogen kvinder skriver selvfølgelig også lignende- og det hjælper heller ikke.

  Men: det var jo en anden tid!.....

  .....hvilket også er en latterlig sætning

  Guldager 3-07-24 19:37

 • ★★★★★★0

  Holder stadig på, at det handler om at tjene nogle penge. Der er da sikket nogle usle udskud i forskellige brancher, selvfølgelig, men at komme et par årtier efter og også lige skal have sagt noget, så lugter det meget mere af at profilere på det, end at der rent faktisk er sket noget. Man er lidt sent ude. Så skulle jeg også forholde mig til, hvis en eller anden ukendt pige kom frem i dag, og sagde at jeg havde taget hende på patterne på Knuds Garage for 35 år siden? Det er jo bare fordi de er kendte, og man kan malke koen. 

  davenport 3-07-24 19:47

 • ★★★★★★4

  Så - dem Martin Brygman har gramset på, de kommer til at tjene penge? Hvordan?

  Og jeg tænker, at jeg lige har kommet med en masse bud, hvorfor der kan gå så lang tid. Hvorfor lige nu så? Det kan være modet er kommet  det kan være andre har deres ryg.

  Og det handler ikke om en person, men om et mønster hos Brygman - det er lidt noget andet.

  Er det virkelig så svært at acceptere, at en kendt person kan opføre sig grænseoverskridende? Og hvorfor synes du, det skal tales ned? I dit sprogbrug er du generelt ret kvindeobjektificerende, men derfor tænker jeg da ikke, at du mener man bare kan gramse løs og når så nogen endelig finder det trygt at stå frem, så skal vi ikke tage det seriøst?

  Der kan man fandeme tale om at være med til at holde kvinder tilbage.

  Guldager 3-07-24 20:09

 • ★★★★★★5

  Om hvorfor kvinder ikke står frem: pov.international/hvorfor-kvinder-ikke-bare-star-frem/

  Lyver kvinderne (den handler dog om voldtægt, så den kan måske ikke overføres): www.google.com/amp/s/amp.smh.com.au/politics/federal/too-many-of-us-believe-women-lie-about-rape-in-fact-they-rarely-report-it-20210305-p57889.html

  Hvorfor siger kvinderne ikke bare fra? www.alt.dk/artikler/dajegsagdefra-twitter-seksuel-vold

  Guldager 3-07-24 20:26

 • ★★★★★★3

  Nu var det lige mht. Spacey. Hvis man var utilfreds, så kunne man jo have fremlagt sin sag dengang det skete eller 10 år efter, eller hvor lang tid skal man ha? Eller når det lugtede af en lækker retssag, hvor man kunne tjene lidt på sin historie? Det er jo typisk amerika. Hyr en advokat og tjen penge på hvad som helst. 

  davenport 3-07-24 23:01

 • ★★6

  Eller hvis Kevin Spacey ikke ønskede at ødelægge sin karriere kunne han også bare have holdt fingrene for sig selv.

  Martin Brygmann kunne også bare lære at opføre sig ordentlig så ville han ikke være i de problemer som han er i.

  I virkeligheden kunne mænd i magtfulde postioner, som til stadighed er hvide ældre mænd, lære at opføre sig ordentligt. 

  Den sexistiske og mandschauviniske stil som fungerede for 20 år siden, fungerer ikke idag. Heldigvis er flere og flere ved at få øjnene op for det, hvilket er grunden til at vi har disse samtaler omkring det. 

  Hvad nogle folk troede var acceptabelt for 20 år siden, kan i nogle tilfælde vise sig faktisk ikke at være så acceptabel. I nogle tilfælde kan det være lovovertrædelser. Det var folk bare ikke klar over dengang, heller ikke de forurettede. Så hvad der måske for 20-30 år siden var overgreb, blev ikke set som overgreb af de forurettede, fordi det blev som almindelig opførsel. Senere fordi vi har diskussionen om hvad acceptabel opførsel er, så kan folk se tilbage og se at det de blev udsat for dengang faktisk var et overgreb, både dengang og nu. Nogle forsøger også at bilde sig selv ind at det bare er noget de forestiller sig og fordi de ikke dengang, på samme måde som idag, har haft nogle at tale med det om, har de ikke anmeldt det.

  I nogle voldtægssager er det faktisk også noget vi ser, hvor kvinder begynder at betvivle sig selv og beskylde sig selv og dermed også begynder at tvivle på om det der skete virkelig skete og om det i så fald var en voldtægt. Ikke mindst ønsker de ikke at komme i problemer hvis nu det ikke var en voldtægt. Der er også en frygt for at blive lagt for had hvis det bliver anmeldt. 

  Det er forskellig fra sag til sag og også om det er en person de kender eller en ukendt, men det er altså ikke et ukendt fænomen at folk ikke anmelder voldtægter eller overgreb lige med det samme. Det er også derfor det er en vigtig diskussion, for alle parter, at tage. Således vi ikke er tvivl om hvorvidt noget er et overgreb, både så det sker en adfærdsændring og de overgreb der sker bliver anmeldt.

  Du kan også se på Hollywood og hvilken type af film der blev lavet i det 20. århundrede. Mestendels er det film lavet af hvid mænd, instrueret af hvide mænd, omhandlende hvide mænd, med hvide mænd og målrettet hvide mænd.

  Hvor mange film er lavet af og henvender sig til kvinder, folk fra forskellige etniske minoriteter, folk fra lgbt+ miljøet eller bare noget der ikke falder i ovennævnte kategori. Det er meget få. Netop fordi Hollywood er blevet styret af gamle hvide mænd, som ikke vil fravige sig deres magtposition. Weinstein er kulminationen på dette.

  Nu er vi begyndt at se en smule mere diversitet både blandt film og tv-serier men også i prisuddelingsshow. Ikke mindst har Academy Awards fået en masse nye medlemmer, hvilket har skabt mere diversitet. Noget jeg ikke er i tvivle om er en stor årsag til at blandt andet ser flere internationale film.

  Kiyonji 4-07-24 00:06

 • ★★★★3

  Det er jo typisk amerika.

  Altså bortset fra at sagen som du startede med at referere til foregik i England, der typisk ikke er Amerika. Faktisk kan man gå så vidt og sige, at Amerika havde en krig med England, for specifikt ikke at være England.

  Men hey, lad ikke sådan noget som fakta stå i vejen for en god rant om hvordan folk lige bør opføre sig, når nogen prøver at pille ved dem. Og vi ved jo alle hvor villige omverden er til at lytte til mænd, der taler om overgreb, især hvis der er tale om homoseksuelle mænd, der historisk aldrig har haft de store problemer med resten af befolkningen.

  NSF 4-07-24 06:12

 • ★★★★★★6

  Hvis man var utilfreds, så kunne man jo have fremlagt sin sag dengang det skete eller 10 år efter, eller hvor lang tid skal man ha

  Så - enten ignorer du jeg skriver, eller også er du ligeglad for at få din fortolkning frem?

  Jeg siger det lige igen - og så gider jeg sgu ikke bruge mere tid på det: der kan være mange grunde til, at man først står frem senere - og en af dem er bl.a. udtalelser, som du kommer med. Der er masser af artikler af forskere og ofre, der forklarer hvorfor. Men du kan også lade være med at undersøge det, og så har dit eget narrativ, som for i øvrigt går udover kvinderne i sidste ende- men som du selv siger, skal de jo bare være glade for opmærksomheden...

  Guldager 4-07-24 07:05

 • ★★★★★★6

  Og Davenport - har du læst om retssagen? For det første er det kun 4 ud ad 30 personer, for det andet handler den ikke om, om han har været grænseoverskridende, men om han har gjort noget kriminelt. Og Spacey har jo selv kommet med sin version, og de forurettede deres. Her synes jeg, det er tydeligt, at han har været meget grænseoverskridende, men igen - det er ikke en retssag tager stilling til.

  Guldager 4-07-24 07:16

 • ★★★2

  Nu har jeg ikke set dokumentaren, men kun hørt om sagen via omtale. Nu var de her kvinder jo over 15 og så må de jo sige fra. Den med Signe Svendsen lyder dog som et decideret overgreb. Men så skulle hun jo have anmeldt det dengang.

  Jeg giver ikke så meget for alle de undskyldninger. Hvad ville vi have for et samfund, hvis alle gik rundt og undlod at anmelde forbrydelser. Tænker de her kvinder på at der jo netop kommer flere ofre, når de ikke gør noget?

  Prøv også lige at se det for de anklagedes synspunkt. De skal forholde sig til detaljer i anklager der nogle gange ligger årtier tilbage. Og der er jo ikke en rigtig domstol de bliver dømt ved, men en folkedomstol hvor de bliver sat i offentlig gabestok. De får fuldstændig ødelagt deres navn og karriere. Jeg synes det har taget overhånd.

  Aranyhajú Nyárszépe 5-07-24 12:37

 • ★★★★4

  Solidt indlæg, du har helt ignoreret de indlæg som Guldager har skrevet ovenfor, hvor han netop linker til forklaringer på hvorfor overgreb ikke bliver anmeldt, hvad der sker når kvinder siger fra osv.

  Så grib scrollhjulet på musen og kør lidt op og måske også se dokumentaren.

  NSF 5-07-24 12:49

 • ★★★★★★7

  Du har ret A.N. - kvinderne skal bare tie for evigt, for ellers er det jo synd for Brygman...

  Bortset fra:

  - som før skrevet er der masser af grunde til, der går lang tid før det kommer frem

  - ingen snakker om detaljer, men om et generelt problem med grænseoverskridende adfærd

  - det må altid være forurettede, der skal definere, hvornår grænserne er blevet overskredet 

  - de får ikke ødelagt deres karriere pga. andre - det er deres egen opførsel!

  - folkedomstolen er et vilkår, når man er kendt. Jeg er delvis enig i, at man ikke skal dømme folk for hårdt i folkedomstolen. Og TV2 og DR og andre kan jo sagtens hyre Brygman til noget, hvis de vil. Men som firmaer, der tænker på deres omdømme, har de vurderet, at de er dårlig PR.

  - og så er det vanvittigt at ligge det ansvar over på kvinderne i forhold til andre ofre. Netop fordi de ofte bliver mødt med mistro, tavshed eller modstand.

  - hvorfor siger de ikke fra? Igen - så er ansvaret lagt over på kvinderne, ikke den grænseoverskridende adfærd. Udover det vil der altid være et magtforhold mellem personer. Enten pga. fysik, status, hierarki og andet.

  - i mange tilfælde har kvinderne jo også sagt fra - men man kan jo ikke sige fra på forhånd. Så hvis en chef eller producer rager dog på brysterne, vil de fleste også trække sig, men der er grænserne jo overskredet.

  Sådanne indlæg er med til at holde kvinder nede, de er med til at dække for en sexistisk kultur og de er med til victim blaming.

  Guldager 5-07-24 13:15

 • ★★★0

  Jeg lurede lidt på den artikel i noget tid, da jeg godt kan huske vi har haft den her før. Dengang blev folk pissesure på hinanden og nogle var ved at smække med døren. Stadig ikke sikker på jeg orker alt den her en gang til.

  Jeg har læst de sidder der linkes til (den midterste var jo ikke relevant). Argumentet med at man ikke vil anmelde forbrydelser, fordi man går ud fra at det ikke vil blive taget seriøst, det har jeg svaret på. Det den sidste artikel finder jeg meget rodet og forvirrende. Den virker til primært at handle om vold. Noget med at de mener at overgreb og vold er problemet. Det er jo meget kløgtigt tænkt, men derfor skal de jo så også anmelde det.

  Kønsrollefordelingen er nu engang sådan, at mænd tager initiativ til at forsøge at eskalere tingene og kvinder må afvise hvis de ikke er interesseret. Det er sjældent det foregår den anden vej rundt og hvis ikke manden gør noget, så sker der som oftest ikke noget, lige meget hvor tiltrukket hun så er af fyren. Det er subtilt spil med tvetydige signaler, så det er nemt at komme til at overskride en grænse. Det er spillets regler. Men man går selvfølgelig ikke bare op og kramser en kvinde på patterne som det første. Den påståede hændelse, hvor Hr Brygmann skulle have kravlet under dynen til en sovende Signe Svendsen og taget hende på patterne er da over grænsen. Det har jeg også skrevet en gang.

  Vi kan jo en få en situation, hvor mænd ikke tør lægge an på kvinder. Jeg ved da at der en del der holder sig fra at gøre det på en arbejdsplads af frygt for at blive slæbt igennem hele møllen på et tidspunkt.

  Aranyhajú Nyárszépe 6-07-24 10:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen