En interessant beslutning, må man sige. Bortset fra Into the Spider-Verse, har Sony ikke ligefrem været mestre til at håndtere franchisen siden Spider-Man 2. Det bliver også interessant at se, om MCU-fans vender sig fra Sonys Spider-Man.

Marvel og Sony afbryder "Spider-Man"-samarbejde
Sammenbrudte forhandlinger mellem Sony og Disney betyder, at Spider-Man formentlig aldrig dukker op i Marvels MCU-filmunivers igen.
Tom Holland har spillet Spider-Man i adskillige Marvel-film, siden han "gæsteoptrådte" i "Captain America: Civil War" i 2016 – senest i "Spider-Man: Far from Home", som officielt er Sony Pictures' finansielt mest succesrige film nogensinde.
Se også: Samuel L. Jackson om ny "Spider-Man"-plakat: "Hvad %$@#! sker der?!"
Inden da havde Sony, som ejer filmrettighederne til Spider-Man, lavet fem "Spider-Man"-film uden Marvel Entertainments assistance – med svingende resultater. "The Amazing Spider-Man 2" skuffede både kritikere, fans og ved billetlugerne i 2014.
Derfor gav det mening, at Sony og Marvel slog pjalterne sammen, og det samarbejde bar frugt. Men i flere måneder har parterne åbenbart stredes om samarbejdets udformning.
Angiveligt er penge årsagen til striden. Indtil nu har Disney, der ejer Marvel Entertainment, blot fået en lille procentdel af indtægerne fra de nyeste "Spider-Man"-film, men Disney har insisteret på at få 50% af de fremtidige films profit.
Det forslag afviste Sony blankt, og Sony kom angiveligt ikke med et alternativt tilbud, før de trak sig helt ud af forhandlingerne.
Sony har yderligere to "Spider-Man" film med Tom Holland i støbeskeen i øjeblikket, og der har tidligere været forlydender om, at Sony gerne vil have Hollands Spider-Man til at møde Tom Hardys super(anti)helt Venom, efter at deres "Venom"-film blev en stor finansiel succes sidste år. Den idé var Marvels hovedansvarlige producer, Kevin Feige, angiveligt ikke lun på.
"Venom" indtjente hele 856 mio. dollars på verdensplan, og en toer er på vej med Andy Serkis bag kameraet.