Marvel-stjernen Jonathan Majors kendt skyldig i overfald på ekskæreste – skal potentielt ét år i fængsel

Majors blev oprindeligt arresteret tilbage i marts, og strafudmålingen bliver annonceret til februar.

Vi skal ikke mange måneder tilbage i tiden, før verden tilsyneladende lå for skuespilleren Jonathan Majors' fødder.

Oven på sin Emmy-nominerede indsats i "Lovecraft Country" og hædrede præstationer i film som "The Last Black Man in San Francisco", "Da 5 Bloods" og "Devotion" blev Majors kørt i stilling til at spille Marvels nye superskurk, Kang the Conqueror, i adskillige kommende storfilm – herunder den næste "Avengers"-film, som sågar har karakterens navn i titlen: "Avengers: The Kang Dynasty".

Majors fik også ros for sit portræt af Kang i hhv. MCU-serien "Loki" og MCU-filmen "Ant-Man and the Wasp: Quantumania", og han fik masser af positiv opmærksomhed i kølvandet på sin birollepræstation i "Creed III", alt imens sportsdramaet "Magazine Dreams" med Majors i hovedrollen blev spået store Oscar-chancer i 2024. Og apropos Oscar-showet, så introducerede Majors tilmed en kategori under dette års Oscar-uddeling.

Men i slutningen af marts i år blev Majors arresteret for et voldsomt overfald på sin ekskæreste i New York. Majors' karriere blev prompte sat på standby, og "Magazine Dreams" blev udskudt på ubestemt tid. Og nu er dommen så faldet efter retssagen, og Majors er netop blevet kendt skyldig af seks nævninge. Blot få minutter senere annoncerede Marvel Studios, at selskabet har afbrudt samarbejdet med Majors.

Før Majors' fremtidige karrieremuligheder for alvor kommer under luppen, er det selvfølgelig vigtigt at nævne hende, der blev angrebet af Majors: ekskæresten Grace Jabbari, som Majors mødte under optagelserne til "Ant-Man and the Wasp: Quantumania".

Ifølge Jabbari opdagede hun under en taxatur den 24. marts med Majors, at han fik sms'er fra en elskerinde. Da hun forsøgte at række ud efter telefonen, slog han hende angiveligt hårdt i hovedet og vred hendes hånd om. Hun blev indlagt, og der blev fundet størknet blod bag hendes højre øre, og en af hendes fingre var brækket.

Majors har hele tiden nægtet sig skyldig, men under retssagen blev de seks nævninge bl.a. præsenteret for videoptagelser efter taxaturen, hvor Majors forsøgte at skubbe Jabbari ind i vognen efter et skænderi.

Og retsdramaet bød på andre foruroligende detaljer – herunder at Majors jævnligt er kommet i karambolage med kvinder i forbindelse med filmoptagelser i både USA og England.

Desuden blev flere sms'er mellem de to tidligere kærester præsenteret, og et par af dem kan nærstuderes hos Deadline – inklusive en særligt belastende af slagsen, hvor Majors fastslår, at hospitalet sikkert vil påbegynde en undersøgelse, selv hvis Jabbari "lyver om", hvordan hun fik sin hovedskade, samt beskeder hvor Majors decideret truer med at begå selvmord, hvis hun tager på hospitalet. Han skrev bl.a.:

"I går aftes overvejede jeg at slå mig selv ihjel i stedet for at komme hjem. Jeg har også brug for kærlighed. Måske er jeg et monster og en forfærdelig mand, og måske skal jeg bare begå selvmord. Min eksistens er forfærdelig. Jeg vil gerne dø."

Efter dommen blev annonceret udtalte New Yorks statsadvokat: "Vi bestræber os på at hjælpe voldsofre i vores arbejde. De beviser, der blev fremlagt under retssagen, afslørede en cyklus af psykisk og følelsesmæssig vold samt tiltagende tvang, som vi alt for ofte støder på i voldssager. I dag fastslog en jury, at al denne vold og tvang kulminerede, da Mr. Majors overfaldt og chikanerede sin kæreste. Vi takker juryen for dens tjeneste og offeret for at fortælle sin historie med stort mod, selvom hun skulle genopleve traumerne i vidneskranken."

Majors blev fundet ikke-skyldig i to forhold af overlagt overfald og grov chikane, men til gengæld blev han altså kendt skyldig i to forhold af hæmningsløst overfald og chikane. Majors reagerede efter sigende ikke i retslokalet, da dommen blev afsagt.

Strafudmålingen bliver fastsat den 6. februar, og Majors skal potentielt ét helt år i fængsel.

Det er naturligvis p.t. uvist, om Marvel Studios hyrer en anden skuespiller til at overtage rollen som superskurken Kang, eller om selskabet i stedet vælger at bruge en anden superskurk i fremtidige fortællinger. "Magazine Dreams" udkommer formentlig ikke foreløbigt, og filmen "Da Understudy", som Majors og filmmageren Spike Lee har samarbejdet på, bliver formentlig skrinlagt.

Både Majors' PR-repræsentanter og managere har i øvrigt allerede vendt ham ryggen.

Blot få uger før Majors' anholdelse interviewede Moovy TV ham om hans rolle i den fjerde "Ant-Man"-film – vi forestiller os ikke, at Majors bliver inviteret til en pressejunket igen lige foreløbigt...

Kommentarer

Marvel-stjernen Jonathan Majors kendt skyldig i overfald på ekskæreste – skal potentielt ét år i fængsel

 • ★★★★0

  Nå ja, Marvel har udskiftet skuespillere før, så det er jo ikke verdens største problem.

  NSF18-12-23 23:36

 • ★★★★0

  Eftersom der jo findes mange varianter af Majors, så kan vel bare tage en fra en anden dimension.

  S. Rico19-12-23 00:12

 • ★★3

  Det er godt nok sindssygt. Og vildt ærgerligt. En massivt dygtig skuespiller, ingen tvivl, men der er rigtig mange af slagsen derude, der kan passe på kvinder samtidig.

  Vi må videre.

  The Paki Don19-12-23 00:16

 • ★★★★★0

  Grim sag. Ikke at jeg har noget forhold til ham som skuespiller. Kan sagtens se for mig en anden overtage rollen (rollerne) i MCU. 

  Lars!19-12-23 08:02

 • 0

  Var ikke en fan af hans Victor Timely i Loki, synes han overspillede lidt for meget. Jeg vil faktisk også tro de fleste biograf gænger ikke ville ligge mærke til en recasting. Der var ikke mange der brokkede sig over Terrence Howard -> Don Cheadle

  vLX20-12-23 07:56

 • ★★★★0

  De kan vel bare ringe efter Wesley Snipes, nu da han ikke kan være Blade længere.

  NSF20-12-23 08:05

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen