Marvels "Black Widow" er en gigantisk kassesucces

Amerikanerne valfarter atter til biograferne, og de har gjort "Black Widow" til en rekordstor succes under pandemien.

I den forgangne weekend udkom Marvels "Black Widow" i udvalgte biografer både herhjemme og i udlandet – og samtidigt også på Disney+ (mod et særskilt ekstrabeløb).

Og Variety rapporterer, at "Black Widow" indtjente hele 80 mio. dollars i USA's biografer under sin åbningsweekend, som således er den største af sin slags under pandemien.

Generelt er filmselskaberne ret hemmelighedsfulde mht. deres streaming-indtægter, men Disney har samtidigt afsløret, at de har tjent hele 60 mio. dollars på filmen via Disney+. I USA koster det 30 dollars at få adgang til "Black Widow" på Disneys streaming-tjeneste (herhjemme er prisen 179 kr.), og det svarer således til, at cirka to millioner amerikanere allerede har set filmen hjemme i stuen.

Læs også: Marvels "Black Widow" udkommer samtidigt i biograferne og på Disney+

I Danmark er det dog relativt få biografer, der har Marvels nyeste blockbuster på plakaten, idet en konflikt om købspriser netop nu verserer mellem de store, danske biografkæder og flere af filmselskaberne.

Eftersom visse film nu bliver tilgængelige samtidigt i biograferne og over streaming, vil biograferne ikke betale den samme sum for at få filmene op på deres lærreder. Men idet "Black Widow" har været en kæmpe succes i både biffen og via streaming i USA, er det ikke usandsynligt, at Disney vil bruge den samme udgivelsesmodel fremover, og samtidigt tyder noget på, at en film sagtens kan være en storsællert begge steder samtidigt.

Desuden indtjente "Black Widow" tilsammen 78 mio. dollars i 46 andre lande, og således har filmen på verdensplan indtjent 158 mio. dollars på en håndfuld dage, hvis man ikke medregner streaming-indtjeningen.

Moovy TV sludrede forleden med to af stjernerne fra Marvels "Black Widow", David Harbour og O-T Fagbenle, og de interviews kan du se her:

Kommentarer

Marvels "Black Widow" er en gigantisk kassesucces

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen