Matt Damon og Ben Affleck lancerer nyt filmselskab

Artists Equity stiler efter at udgive fem film om året og vil give filmmagere en større portion af det finansielle overskud.

Matt Damon og Ben Affleck har ikke blot været venner siden barndommen, de har også samarbejdet flere gange foran og bag kameraet i Hollywood – ikke mindst da de sammen skrev (og vandt Oscars for) manuskriptet til "Good Will Hunting".

Nu skriver CBS News, at d'herrer sammen lancerer filmselskabet Artists Equity, som allerede har sin første spillefilm i støbeskeen: "Air Jordan", som Affleck instruerer, og som begge mænd medvirker i og skriver manuskriptet til.

"Air Jordan" fortæller den sande historie om skosælgeren Sonny Vaccaro (Damon), som kæmpede for at skabe en profitabel salgsaftale mellem Nike og basketballstjernen Michael Jordan. Og nu håber Affleck og Damon selvfølgelig, at de selv kan stable profitable samarbejder med diverse stjerner på benene.

Læs også: Ben Affleck og Matt Damon: Kevin Smith reddede "Good Will Hunting"

Affleck udtaler: "Artists Equity udspringer fra min og Matts livslange passion for historiefortælling og fra vores ønske om at give filmskabere muligheden for at realisere deres visioner, hvilket vi har været heldige nok til at få lov til at gøre i vores karrierer.

"Vores mål med Artists Equity er at skabe et filmskaber-fokuseret filmselskab, der optimerer produktionsprocessen og giver alle en andel af projekternes kommercielle succes."

Affleck bliver filmselskabets administrerende direktør, mens Damon er hovedansvarlig for selskabets kreative output. Duoens store, erklærede mål er netop at give hele filmholdet en større portion af en films eventuelle profit i en tid, hvor mange film lanceres på streamingtjenester og således gør det sværere at fastslå, hvor mange procenter af indtægten, der bør gå til en produktions skabere.

Damon og Affleck spillede senest over for hinanden i Ridley Scotts kritikerroste middelalderdrama "The Last Duel", som de skrev sammen med Nicole Holofcener. Du kan se Moovy TV's interview om filmen med sidstnævnte herunder:

Kommentarer

Matt Damon og Ben Affleck lancerer nyt filmselskab

 • 1

  Ææælsker det faktum, at I har valgt et billede fra "Jay & Silent Bob strike back" i stedet for "Good Will Hunting"!

  kodor22-11-22 18:55

 • ★★★★★0

  Ææælsker det faktum, at I har valgt et billede fra "Jay & Silent Bob strike back" i stedet for "Good Will Hunting"!

  Of course! Applesauce, bitch! 

  The Insider22-11-22 21:08

 • ★★★★1

  Applesauce, bitch! 

  Meget bedre navn til firmaet :)


  Elwood22-11-22 21:29

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen