Michael Bay producerer dystopisk Trump-science fiction

Kina er verdens førende nation, og USA er økonomisk bombet tilbage til stenalderen takket være en uduelig præsident. Nej, der er ikke tale om morgendagens avisforsider, men derimod et kommende Michael Bay-projekt.

Det har titlen "Little America" og er efter idé af den relativt ukendte Rowan Athale ("The Rise"), som også skal instruere filmen. Man får et bedre fingerpeg af filmens karakter ved at konstatere, at Michael Bay vil være involveret som producer.

Dermed ikke sagt, at der går rent amerikansk patriotisme i den.

For præmissen i "Little America", der beskrives som sci-fun,  er, at USA er til rotterne. En Donald Trump-lignende præsident erklærer landet bankerot, hvilket Kina udnytter til at opkøbe det. Det medfører en massiv immigration af amerikanere i Kina, mens de svageste efterlades tilbage i et dystopisk og normløst USA.

Selve plotte, der bedst kan beskrives som en kopi af John Carpenters "Flugtaktion New York", udspringer af, at en amerikansk marinesoldat bliver hyret af en kinesisk milliarder til at redde dennes datter ud af en amerikansk ghetto.

I bedste fald er der tale om et pulpet spin på den nuværende verdenssituation, og så giver handlingen ovenikøbet Michael Bay en undskyldning for at please den kinesiske befolkning. Det skabte således en del kritiske røster i forbindelse med instruktørens "Transformers: Age of Extinction", da Bay så stort på motivation i plottet og i stedet inddragede ikke så lidt positiv reklame for netop Kina.

Kommentarer

Michael Bay producerer dystopisk Trump-science fiction

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen