Michael Keaton uddyber, hvorfor han droppede ud af "Batman Forever"

Spoiler: Det var ikke på grund af bat nipples.

Få superhelte på det store lærred kan nå Michael Keatons portrættering af Batman til sokkeholderne. Keaton spillede rollen som den maskerede hævner i Tim Burtons to "Batman"-film fra henholdsvis 1989 og 1992. Oprindeligt var tanken dog, at Keaton skulle have fortsat i rollen som nattens ridder, men da Joel Schumacher overtog roret på franchisen, endte rollen i sidste ende med at gå til Val Kilmer.

I et nyt interview med podcasten "In the Envelope: The Actor's Podcast" løfter Keaton lidt af sløret for, hvorfor han til sidst følte sig nødsaget til at droppe rollen.

Det viser sig nemlig, at Schumachers noget mere farverige og tegneserieagtige vision for universet lå langt fra Keatons udgave af Batman. Derudover fortæller skuespilleren, at hans fokus altid først og fremmest var på manden bag masken, Bruce Wayne, men det var kun få andre fra den nye produktion, som delte hans vision.

Læs også: Michael Keaton: Derfor droppede jeg "Batman Forever"

"Det var altid Batman, Batman, Batman gør dit og dat, og jeg kunne ikke lade være med at tænke, at de anskuede det helt forkert. Det handlede i virkeligheden om Bruce Wayne. Hvilken person gør sådan noget? Hvilken person bliver til sådan noget?"

Michael Keatons tegnede et noget mere dystert portræt af superhelten, end Schumacher ønskede, og i sidste ende måtte Keaton trække sig fra projektet, da det gik op for ham, at den nye instruktør ville trække universet i en helt anden retning.

Efter Keatons exit overtog først Val Kilmer og derefter George Clooney rollen som Batman i Schumachers to film, "Batman Forever" og "Batman & Robin". Begge film var et markant stilskifte i forhold til Burtons foregående film, og de introducerede os for – ud over en række farverige skurkeroller – fænomenet bat nipples.

Keaton har dog ikke sagt endegyldig farvel til rollen. Senere i år får filmen "The Flash" premiere, hvor Keaton atter engang vil træde ind i rollen som Gothams beskytter. Du kan få en forsmag på den film her.

Kommentarer

Michael Keaton uddyber, hvorfor han droppede ud af "Batman Forever"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen