Michael Moore går efter struben på Trump i "Fahrenheit ‪11/9"

Michael Moore stod i 2004 bag filmen "Fahrenheit 9/11" om terrorangrebet 11. september 2001 og præsident George W. Bushs rolle. Nu kaster Moore sig så over endnu en præsident i "Fahrenheit ‪11/9", nemlig Donald Trump.

Filmens titel refererer til 9. november 2016, hvor det stod klart, at Trump ville blive USA's 45. præsident.

Mange måneder inden den dag i november var Moore ude og advare mod Trump – og modsat de fleste andre kommentatorer udtalte han, at Trump med stor sandsynlighed ville vinde staterne Michigan, Wisconsin og Pennsylvania – og dermed blive præsident. Hvilket han til manges overraskelse fik ret i.

Michael Moore siger selv, at filmen vil blive et vendepunkt i Trumps politiske liv: "Uanset hvad du kaster efter ham, har det ikke fungeret... uanset hvad der bliver afsløret, forbliver han stående. Fakta, virkeligheden, logik kan ikke besejre ham. Selv når han pådrager sig et selvforskyldt sår, står han op næste morgen og fortsætter og tweeter... Det slutter alt sammen med denne film."

Moores "Fahrenheit 9/11" er den mest indbringende dokumentarfilm nogensinde med over 200 mio. dollars.

Kommentarer

Michael Moore går efter struben på Trump i "Fahrenheit ‪11/9"

 • ★★★★0

  Jeg kan ikke rigtig finde ud af det med Moore. Jeg elsker hans film og det der ligger bag. Men jeg er ikke overbevist om, at det er hele sandheden. Han har en evne til at farve sine film, men sådan er det vel med alt politik? Han er ihf blevet et talerør for mange mennesker.

  davenport17-05-17 23:53

 • ★★0

  Michael Moore er en meget dygtig manipulator. Han formår i hvert fald at skrue en underholdende "dokumentar" film sammen, men må indrømme at jeg nok også er blevet lidt træt af hans stil. Også selvom jeg ofte er enig med flere af hans synspunkter. Han har det måske med at farve sine film lige en anelse for meget. Jeg er i hvert fald blevet mere bevidst om det nu end jeg var første gang jeg så hans film. 

  Hvis Fahrenheit 11/9 bliver lavet skal jeg dog se den. 

  Essal17-05-17 23:59

 • ★★0

  Where to invade next synes jeg var meget frisk, det var sjovt og spændende på en gang at følge hans tur og nysgerrighed som jeg ikke rigtig synes vi har set før, da han i de andre dokumentarer allerede har valgt side og ved hvem han skal kontakte/filme for at virke smartere eller som publikum føler endnu mere at Moore er retfærdigheden selv. 

  Synes at en dokumentar om Trump af Moore er for let og søgt. Tvivler på den vil ændre noget eller være en øjenåbner som nogle af hans andre dokumentarer, da stor tallet alligevel er imod Trump og Trump tilhængere eller amerikanere generelt er stædige og ser tingene sort og hvidt.

  MOVIE100018-05-17 00:15

 • ★★★★0

  MOVIE1000, jeg tror mest, at filmen er henvendt til det amerikanske publikum, og lige netop der, kan den ændre en del menneskers mening om Trump. Da jeg boede i USA var jeg i hvert fald under den opfattelse, at mange amerikaneres holdninger er letpåvirkelige, og Moore er en super dygtig manipulator (som Essal så pænt beskrev det). Men lad os nu se. 

  David Lund18-05-17 00:19

 • ★★★★1

  Hvis den kan være med til at han ikke får 8 år, så har jeg det hel fint med den. Det er min korte kommentar.

  Elwood18-05-17 00:32

 • ★★0

  Hvis den kan være med til at han ikke får 8 år, så har jeg det hel fint med den. Det er min korte kommentar.

  Enig. Jeg har bare min tvivl omkring om filmen faktisk vil gøre så stor en forskel som Moore påstår. 

  Essal18-05-17 00:37

 • ★★0

  Hvis den kan være med til at han ikke får 8 år, så har jeg det hel fint med den. Det er min korte kommentar.

  Tror det eneste der kan gøre at han får 4 år mere er hvis der bliver krig mod Nordkorea og han når at vinde, eller til valget at han skal op imod en ringere kandidat. Kan også være at han får flere stemmer fra dem som har fået arbejde eller tjener penge pga ham.

  MOVIE100018-05-17 00:46

 • ★★★★0

  Enig. Jeg har bare min tvivl omkring om filmen faktisk vil gøre så stor en forskel som Moore påstår. 

  Nej jeg ved heller ikke om den har, Moore har det vidst også med og overdrive, men der er ingen tvivl han har før kunne rokke på manges meninger, og det er nok rigtig som i siger her tænkes der mest amerikanerne. Jeg tror dog ikke Trump blot kan "afvise med en tweet med it's all a lie.

  Her vil Moore ha langet flere "beviser" frem, og da det blir en biograf film tænker jeg, så er den også i folks hukommelse i længere tid, end en enkelt avis artikel, er blot min tanke, så uanset om Moore får ret i sin udtalelse, så tror jeg den vil være fremme i folks tanker i en del tid, når den udkommer.

  De er jo også allerede ude nu her og benægte alt omkring det med at Trump sku ha delt hemmeligheder med russerne, det er jo igen også ord mod ord her, den smule jeg lige har fulgt med, men så er der så lige det at det er Trump og hans stab der er den ene part, og de har ikke særlig godt ry for og sige sandheden sååå  deeet.

  Men ja fingers crossed fordi selv om jeg ikke er amerikaner så må den mand og hans stab bare ikke få lov at fortsætte.

  Elwood18-05-17 00:50

 • ★★★★0

  Fahrenheit 9/11 er konspirationsteoretisk overtænkt pladder. Men kan godt lide Sicko og især Bowling For Columbine. 

  Guldager18-05-17 08:33

 • ★★★★0

  Trump er en forfærdelig præsident, men "at the end of the day", så er manden jo ikke blevet præsident på grund af, men på trods af. Dette skal man have in mente, for det er årsagerne, som er vigtige at have for øje.

  "Hvorfor drikker Jeppe?". Hvorfor blev Trump overhovedet valgt? 

  Det gav Michael Moore selv en del af forklaringen på INDEN valget og forudså, at Trump ville vinde.

  www.youtube.com/watch

  Så hvis/når Trump er væk, hvad så? Så står man stadig med en magtelitær korrupt løgnagtig kælling, i lommen på Saudi Arabien og Qatar, som alternativ. Et alternativ, som var "mere af det gamle". Som har skabt grundene til den værste racisme i USA siden 60'erne. Som ikke smed forbryderne fra finanskrisen i fængsel. Som har fejlet fuldkommen i sine vurderinger af, hvad "det arabiske forår" var og dermed ført den værste mellemøstpolitik i årtier, som har givet ISIS mulighed for at vokse sig store og stærke. Tilmed gav de en svækket Putin mulighed for at forstærke og legitimere sit engagement i Syrien, hvor både han og Assad nu ikke er til at komme udenom pga. det var dem, som optrappede kampen mod ISIS og ikke USA, FN eller NATO. Og sidst men ikke mindst, smider USA i disse år, den mindst uddannede generation fra de højere læreranstalter på gaden, som hellere vil studere kønsforskning, tale cultural appropriation, safe spaces og 58 kønsidentiteter, og indskrænke ytringsfriheden for dem, de ikke bryder sig om, end forstå deres egen historie. 10% studerer nu kønsforskning på amerikanske universiteter - en kønsforskning, som for en stor dels vedkommende allerede ER undsagt gennem redelig forskning - og kun 4% historie. 

  Trump er ikke problemet, men symptomet på, at USA er overordentlig FUCKED. Systemet er pilråddent. Obamacare - sine gode hensigter til trods - var en "obamanation - abomination", resultatet af politiske mulige rævekager. 

  USA har aldrig været mere polariseret. Hvide/sorte, demokrater/republikanere, ultrafeminisme/rationelle og med en stadigt større "bundprop" af fattige amerikanere, som ikke kun skal kæmpe med usle minimumslønninger, men også resultatet af globaliseringen, som gør de rigere rigere og fjerner arbejdspladser fra "the blue collar". Dem som Michael Moore taler om vil afgøre valget til Trumps fordel, hvilket de gjorde.

  "Vil man ikke høre, må man føle". Lad os håbe næste citat vi får brug for er "af skade bliver man klog" og de to partier snart begynder at give de amerikanske vælgere mulighed for at vælge mellem hæderlige politiske kandidater.

  PS: Og hvad Nordkorea angår, skal man håbe på det bedste og ingen krig. Hvis USA går ind, koster det i bedste fald 1.000.000 mand livet og Seoul bliver udraderet. Et lykkeligt udfald vil hvile alene på tilfældigheder og oprør internt i Nordkoreanske styrker. Det skal man ikke håbe på.

   

  Bruce18-05-17 08:50

 • ★★★★★★0

  Jeg er meget enig i at, at vi kan juble nok så meget, hvís Trump falder. Det ændrer nemlig desværre stadig ikke på det system der fik ham valgt og at der sidder en større og større gruppe mennesker (lader det til), for hvem en som Trump er et reelt alternativ.

  T. Nielsen18-05-17 13:11

 • ★★★★0

  Jeg tror heller ikke, at Mike Pence er et voldsomt attraktivt alternativ, selvom han måske nok er mere forudsigelig...

  Rasmus Drews18-05-17 18:33

 • ★★★★0

  Moore save us all. 

  Riqon18-05-17 18:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen