Moovy og DR: Her er de fem bedste OL-film

Danmarks Radio kontaktede Moovy for at få vores bud på fem sportsfilm, der er værd at se, mens årets olympiske lege udfolder sig i Tokyo.

OL 2021 er i fuld sving i Japan, og der er allerede blevet uddelt adskillige medaljer, herunder en sølvmedalje til den danske skytte Jesper Hansen.

Her på Moovy dækker vi selvsagt ikke klodens store sportsbegivenheder, men vi har til gengæld set en masse gode film om sport i årenes løb, og sammen med Danmarks Radio har vi udpeget de fem bedste af slagsen, der netop tager afsæt i OL.

Læs også: Moovy & DR: Her er 12 film, du bør se denne sommer

Og vi kommer vidt omkring i artiklen – fra de paralympiske lege til Vinter-OL. Fra Jamaica over Israel til Storbritannien. Fra 1920'erne til nutiden. Fra fandenivoldske dokumentarer til polerede Disney-film. Fra feelgood til terror.

Vi fremhæver bl.a. det Oscar-belønnede drama "I, Tonya" med Margot Robbie som den legendariske skøjteløber Tonya Harding, Steven Spielbergs bedste film fra dette årtusind (kan I mon gætte filmen, før I læser artiklen?) samt den ekstremt rørende dokumentar "Murderball", der i øjeblikket kan ses gratis netop hos DR.

Hop ind på dr.dk og læs Moovys bud på filmhistoriens fem bedste OL-film her.

Kommentarer

Moovy og DR: Her er de fem bedste OL-film

 • ★★★★1

  München ville også være blandt mine, men nummer 1 hos mig er Foxcatcher. Miracle (2004) ville også være i top 5. 

  Babo26-07-21 14:52

 • 1

  Eddie the Eagle kan også anbefales hvis man er til en lidt quirky feelgood film. 

  Sichlau26-07-21 20:44

 • ★★★0

  Eddie the Eagle kan også anbefales hvis man er til en lidt quirky feelgood film. 

  Jeg vil endda kalde den bedre en Bob-slæde filmen! Hvem I ALLE VERDENS RIGER & LANDE glider ned fra KÆMPE tårne med ski på? Kommer aldrig til at fatte det...flad Jyde, jeg nu er...som kan stå, men ej hoppe på ski :-D 

  'München' er en uhyggelig/ubehageligt god film :-/

  Gasivodo27-07-21 03:40

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen