Morbide karakterplakater til Von Triers "The House That Jack Built"

CPH PIX åbner med et brag, når seriemorderfilmen i aften får premiere på dansk grund.

Lars von Triers længe ventede spillefilm har i aften Danmarkspremiere, når CPH PIX slår dørene op til Danmarks største spillefilmsfestival og har "The House That Jack Built" som årets spektakulære åbningsfilm.

I anledning af Danmarkspremieren har Zentropa i dag offentliggjort en række splinternye karakterplakater af Trier og det stjernebesatte cast, portrætteret i kropumulige stillinger. Karakterplakaterne, der kan ses herunder, er konceptueret af The Einstein Couple, som også stod bag de iøjnefaldende "orgasme-posters" til Triers forrige film Nymphomaniac. Om de nye karakterposters til "The House That Jack Built" siger de:

"Lars film er aldrig 'det forventelige'. Så kan plakaterne heller ikke være det. Derfor har vi forsøgt at lave en kampagne, der fungerer som en art 0. akt ved at være sin egen, dog med stærke bånd til filmens tema. Inspireret af Jacks sofistikerede ophøjelse af mord valgte vi derfor at portrættere filmens karakterer som en slags skulpturelle byggeklodser i Jacks evige søgen efter det perfekte stykke arbejde."

matt dillon versus bruno ganz

Vi følger den højt intelligente Jack over en periode på tolv år og introducerer de mord, der er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord, han begår, er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

Filmen består af et stærkt internationalt cast med skuespillere fra begge sider af Atlanterhavet i de bærende roller. Hovedrollen som seriemorderen Jack spilles af den amerikanske stjerne Matt Dillon. Overfor Dillon indtager schweiziske Bruno Ganz rollen som den mystiske Verge, der udforsker og udfordrer Jacks tanker og handlinger gennem en tilbagevendende dialog. Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl og Riley Keough spiller de uheldige kvinder, der møder Jack undervejs.

Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan og Sofie Gråbøl har alle tidligere arbejdet med Lars von Trier, mens Riley Keough er på sin første Trier-produktion til dato. Thurman var den markante Mrs. H i "Nymphomaniac", Siobhan Fallon Hogan medvirkede i Triers anmelderroste og prisvindende "Dancer in the Dark" og "Dogville", og Sofie Gråbøl spillede med i "Direktøren for det hele" fra 2006. På rollelisten findes også Marijana Jankovic, Emil Tholstrup, Edward Speleers, Mathias Hjelm og Jack McKenzie.

De forlængst udsolgte visninger af "The House That Jack Bulit" finder sted i aften og i morgen under spillefilmfestivalen CPH PIX. Filmen har ordinær dansk premiere 29. november.

Kommentarer

Morbide karakterplakater til Von Triers "The House That Jack Built"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen