Netflix-direktør: Biografejere kvæler filmindustrien

Netflix-direktøren Reed Hastings er frustreret over, at biografejerne ikke tillader film at blive streamet samtidigt med (eller lige efter) biografpremieren.

I øjeblikket går der som regel omtrent fire måneder, før en biograffilm udkommer på dvd og Blu-ray. Typisk går der endnu flere måneder, før en film bliver tilgængelig via Netflix eller en anden streaming-tjeneste.

I dag er biograferne stadigvæk filmselskabernes største indkomstområde, men Hastings mener altså, at filmselskaberne vil tjene endnu flere penge, hvis filmene udkommer samtidigt i biffen og på Netflix. En erklæring, som den amerikanske biografforenings formand, John Fithian, er lodret uenig i.

Netflix skabte for nylig røre i biografernes andedam, da de underskrev en aftale med biografkæden iPic Entertainment, som vil vise flere af Netflix' originale spillefilm i deres biografer den kommende tid.

"Samtidig udgivelse [af film i biografen og via streaming]," fastslog Fithian umiddelbart efter, "skader både biografernes og streaming-tjenesternes indkomst. Netflix og deres kunder værdsætter eksklusivitet, og det samme gør biografejere og deres kunder."

Kommentarer

Netflix-direktør: Biografejere kvæler filmindustrien

 • ★★★1

  Hvad siger Kim Pedersen mon til det?

  Aranyhajú Nyárszépe10-10-16 19:08

 • ★★★★0

  Nu ER de jo konkurrenter? Så skal der vel siges ting..?

  Men er da bekymret over mig selv!? Hvorfor slippe sofaen til en BIO-premiere. Når jeg kan gøre intet og se det samme(leger at jeg har ALT indenfor hjemmebio teknologi)

  Gasivodo10-10-16 21:20

 • 0

  Tror af Kim Pedersen vil være utroligt meget enig med John Fithian,

  Daxtin15-10-16 19:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen