Netflix donerer 100 mio. dollars til den kreative branche

Pengene skal hjælpe de hårdt ramte filmarbejdere, der har mistet deres arbejde under coronakrisen.

Nærmest alle klodens film- og tv-produktioner er blevet droppet eller sat på pause på grund af coronavirussens udbrud, og alene i USA har 120.000 filmarbejdere som konsekvens mistet arbejdet.

For få dage siden rapporterede vi her på Moovy, at folks øgede forbrug af Netflix havde tvunget internettet i knæ. Siden da har Netflix skruet ned for billedkvaliteten for at lette trykket på Europas hårdt prøvede internetforbindelser, og nu hjælper Netflix altså også underholdningsbranchens hårdt prøvede filmarbejdere.

Netflix har nemlig skudt 100 mio. dollars (knap 700 mio. kroner) ind i en ny fond, der vil hjælpe  underholdningsbranchens opsagte arbejdere.

Chefen for Netflix' indholdsafdeling, Ted Sarandos, siger: "Covid-19-krisen er katastrofal for mange brancher, inklusive den kreative branche. Næsten al tv- og filmproduktion på verdensplan er blevet indstillet, og hundredtusindvis af filmarbejdere og skuespillere har mistet jobbet.

"Blandt de ramte er elektrikere, tømrere og chauffører, som ofte er ansat på timeløn og ikke er fastansatte. De mennesker har hjulpet Netflix i gode tider, og vi vil gerne hjælpe dem i disse dårlige tider, især nu hvor regeringer stadig arbejder på at finde ud af, hvordan de kan støtte deres borgere økonomisk."

Og det er ikke blot USA's fyrede filmarbejdere, der får en hjælpende hånd af Netflix. Cirka 100 millioner kroner fra fonden går til organisationer uden for USA, der hjælper fritstillede filmarbejdere. Mange af streaming-tjenestens produktioner produceres i øvrigt uden for Nordamerika.

"Det, som sker lige nu, er helt uden fortilfælde," fortsætter Sarandos. "Vi er kun lige så stærke som de mennesker, vi arbejder sammen med, og Netflix er så heldige at kunne hjælpe dem, der er hårdest ramt i vores branche i denne udfordrende tid."

Kommentarer

Netflix donerer 100 mio. dollars til den kreative branche

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen