Nicolas Cage: "Pig" er min bedste film

En af Cages nyeste film er også den bedste på hans fantastiske CV, fastslår skuespilleren selv i nyt interview.

Det er en diskussion, der har optaget filmnørder i årtier – og som vækkes til live igen, hver gang en ny film med Nicolas Cage udkommer: hvilken film med Cage er egentlig den bedste?

Moovy-redaktionen diskede op med sin top 5 i et nyligt afsnit af Moovy Podcast, men hvad tænker Cage egentlig selv om sagen?

I et nyligt, underholdende YouTube-interview med Wired, som kan ses her, bliver Cage spurgt ind til sin favoritfilm fra sit eget repertoire, og mandens svar lander på: "Pig".

Se også: Interview med manden bag Nicolas Cage-dramaet "Pig": Michael Sarnoski

"Min foretrukne Nicolas Cage-film er 'Pig'," siger Cage, som på vanlig esoterisk vis uddyber: "Jeg synes, den var som en folkevise. Som haiku." Cage mener formentlig, at Michael Sarnoskis kritikerroste drama er en æstetisk og/eller fortællemæssig poetisk affære.

Derudover mener Cage, at "Pig" er hans bedste film, fordi han selv leverer sin bedste skuespillerpræstation i filmen: "Jeg føler, at jeg i den film for alvor var modnet og havde trådt ind i lokalet."

I "Pig" spiller Nicolas Cage en gammel mesterkok ved navn Robin, som har vendt civilisationen ryggen og nu bor alene i skoven sammen med sin søde trøffelgris. Men da Robin overfaldes, og hans gris bliver stjålet, tvinges han til at rejse ind til storbyen Portland for at finde sit kidnappede svin.

For få måneder siden interviewede Moovy TV i øvrigt "Pig"-instruktøren Michael Sarnoski, som herunder kommer med sine bud på Cages fem bedste film:

Kommentarer

Nicolas Cage: "Pig" er min bedste film

 • 1

  Det er virkelig også en fin lille film, som bliver hængende i hovedet længe efter. Hvis oscars var noget, som man skulle tage seriøst, så have Cage self vundet en for sin rolle i PIG.

  ZimaBlue 2-05-22 15:10

 • ★★★★★1

  Det er virkelig også en fin lille film, som bliver hængende i hovedet længe efter. Hvis oscars var noget, som man skulle tage seriøst, så have Cage self vundet en for sin rolle i PIG.

  Ja, jeg synes dæleme også, det var en skam, at han slet ikke blev nomineret.

  The Insider 2-05-22 16:04

 • 0

  Jeg har stadig til gode at se den, men kan egentlig ikke svare på hvorfor. Har haft den i kikkerten lige siden den blev annonceret. 

  Men om det er hans bedste, er jeg ikke helt overbevist om. Manden har lavet uendelig mange fede film og spiller altid røven ud af bukserne, uanset om selve filmen så er noget lort. 

  Nagash 3-05-22 21:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen