Nicolas Winding Refn fortsætter med tv-serier og genopliver kultværk

Nicolas Winding Refn bliver i serieuniverset og genopliver 1980'er-gyseren "Maniac Cop".

Tilbage i juni havde Amazon Prime premiere på danske Nicolas Winding Refns første tv-serie "Too Old To Die Young". En serie, der med sit langsomme tempo og eksplicitte indhold blev kaldt for både makværk og mesterværk. Men trods blandet modtagelse er det tydeligvis ikke noget, der har skræmt instruktøren væk fra serieformatet.

Den danske film- og nu tv-skaber har nemlig annonceret, at hans næste projekt vil blive en genoplivelse af William Lustigs gyserfilm "Maniac Cop" fra 1988. Allerede tilbage i 2016 var der snak om, at Refn skulle lave et remake af filmen, men dén ide har nu udviklet sig til en tv-serie i samarbejde med John Hyams ("Z Nation").

Serien har fået grønt lys af HBO, som også vil distribuere sammen med Canal+. Derudover bliver tv-serien også den første originale produktion fra Nicolas Winding Refns egen medieplatform byNWR Originals. Indtil nu har byNRW været en hjemmeside og streamingplatform, hvor man gratis har kunnet se ældre kultklassikere og indieproduktioner fra filmundergrunden i USA.

SE OGSÅ: BRUGERANMELDELSE: "MANIAC COP"

"Maniac Cop" vil delvist basere sig på William Lustigs originale film, hvor en politimand må jagte en anden morderisk politimand, der hærger New Yorks gader. Nicolas Winding Refn skifter dog New York ud med Los Angeles, hvor der vil blive plads til flere karakterer og fokus på en by i forfald. 

Til pressen udtaler Refn, at det altid har været en drøm at arbejde sammen med John Hyams, og at de to længe har ville bringe nyt liv til "Maniac Cop": 

"Det var først meningen, at vi ville lave en film, men som vi dykkede længere ned i materialet, fandt vi ud af, at der gemte sig en verden, der skulle udforskes ydeligere. At forvandle 'Maniac Cop' til en serie gør, at vi kan realisere vores vildeste ambitioner og nå ud til et enormt publikum igennem HBO og Canal+. Serien vil blive en ufiltreret, actionpakket horror-odyssey, som vil kommentere på den moderne verden og samfundets forfald."

Nicolas Winding Refn og John Hyams vil co-instruere og producere serien i samarbejde med blandt andet William Lustig selv. 

I den originale film fra 1988 kunne man se blandt andet Bruce Campbell, Robert Z'Dar og Tom Atkins på rollelisten. Hvem der vil spille med i denne nye version, er endnu uvist, ligesom en premieredato heller ikke er annonceret.

Kommentarer

Nicolas Winding Refn fortsætter med tv-serier og genopliver kultværk

  • ★★★★0

    Husker kun at han sad og græd i den 11. time...

    davenport13-10-19 19:17

  • 0

    Jeg orker ikke rigtig Refn mere. Alt for meget stil over substans. Prøvede at starte serien på Amazon her i sommers. Den første scene med de to korrupte pansere, der havde stroppet en billigst de lavede scikane på, trak jo ud i evigheder. Kom aldrig videre derfra. 

    Nagash14-10-19 09:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen