Nicolas Winding Refn og Tobias Lindholm bliver medlemmer af Oscar-akademiet

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences – som er folkene bag Oscar-uddelingen – udvælger hvert år en række filmfolk, der er med til at afgøre de nominerede og vinderne af de eftertragtede statuetter. I år er bl.a. de danske instruktører Nicolas Winding Refn og Tobias Lindholm blevet en del af det fornemme selskab.

I det seneste år har akademiet været genstand for en række kontroverser – bl.a. valgte Spike Lee og en række andre Hollywood-kendisser at boycotte showet, fordi der i de seneste to år ikke har været en eneste ikke-hvid skuespiller blandt de nominerede. Det fik efterfølgende Osar-akademiet til at love, at der nu ville blive lavet om på udvælgelsesprocessen for nye medlemmer, så gennemsnitsalderen (der i 2012 var på 62 år) blev bragt ned, og flere minoriteter blev inviteret indenfor i det eksklusive selskab.

Det ser ud til, at det nye kuld akademimedlemmer afspejler dette, da man udover Refn bl.a. finder John Boyega, Idris Elba, Tina Fey, Andrew Garfield, Greta Gerwig, Oscar Isaac, Ice Cube, Michael B. Jordan, Brie Larson, Alicia Vikander, Emma Watson og selv Will.i.am.

Det er dog også atter blevet til et par hvide ikke-helt-unge nye herrerblandt de nye medlemmer, heriblandt Bruce Greenwood, Tom Hiddleston, Ken Loach og Park Chan-Wook. Derudover er også et par modne kvinder (tidligere herrer) blevet udvalgt til akademiet, nemlig skaberne af "The Matrix"-trilogien, Lana og Lilly Wachowski.

Kommentarer

Nicolas Winding Refn og Tobias Lindholm bliver medlemmer af Oscar-akademiet

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen