Nordisk Film køber Supermassive Games – selskabet bag de filmiske gyserspil "Until Dawn" og "The Quarry"

Store skuespillernavne som Rami Malek, Peter Stormare og Lance Henriksen har medvirket i Supermassive Games' anmelderroste og enormt filmiske horrorhits.

Ganske vist er Moovy først og fremmest et filmsite, men når en spilnyhed både omfatter kongerigets største filmselskab og en stribe filmlignende spil spækket med kendte Hollywood-navne, så ville det være mere mærkeligt ikke at bringe nyheden.

I en pressemeddelelse annoncerer det (indtil nu) engelske spilselskab Supermassive Games, at det er blevet opkøbt af Nordisk Games – altså Nordisk Films spilafdeling. I marts 2021 sikrede Nordisk Games sig en ejerandel på 30,7% af Supermassive Games, men nu er det altså 100% danskejet.

Over 300 udviklere arbejder for Supermassive, som er bedst kendt for gyserfranchisen "The Dark Pictures Anthology" samt de enkeltstående titler "Until Dawn" og "The Quarry".

Det sidstnævnte spil udkom for nylig til pc, PlayStation og Xbox, og heri medvirker bl.a. gyserikoner som Ted Raimi ("Evil Dead") og Lin Shaye ("Insidious: Chapter 3").

Læs også: "Horizon Zero Dawn"-tv-serie på vej til Netflix

Spillene har generelt fået enormt gode anmeldelser og er blevet solgt i millioner af eksemplarer, selvom de – efter normale standarder – ikke byder på særlig meget eller avanceret gameplay. Spillene består primært af længere cutscenes, der glimtvis afbrydes, når spilleren skal træffe en vigtig beslutning – skal man eksempelvis konfrontere det monster, man har i hælene, eller forsøge at gemme sig og holde vejret?

I Supermassives spil styrer man en række forskellige uheldige mennesker, der tørner sammen med diverse onde kræfter og paranormale væsner, og blandt spillenes trækplastre er deres imponerende, filmlignende æstetik, store Hollywood-stjerner i hovedrollerne og (ikke mindst) deres frygtindgydende fortællinger, som udvikler sig baseret på spillerens talrige valg undervejs. Spillene har derfor også mange forskellige, mulige slutninger.

Chefen for Nordisk Games, Mikkel Weider, udtaler i førnævnte pressemeddelelse: "I det år, vi har arbejdet side om side med Supermassive-holdet, er det blevet åbenlyst, hvor stort potentialet er for at videreudvikle den slags historiedrevne spil, som de talentfulde folk hos Supermassive udmærker sig i at lave."

Hvis man vil have en fornemmelse af, hvad det nu danske Supermassive Games har på CV'et, så kan man se de nedenstående trailere til "Until Dawn" og "The Quarry", som enhver gyserglad gamer bør give sig i kast med:

Kommentarer

Nordisk Film køber Supermassive Games – selskabet bag de filmiske gyserspil "Until Dawn" og "The Quarry"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen