Ny dansk streaming-tjeneste vil bringe kvalitetsfilm ind i de danske hjem

Til november lanceres den ambitiøse art-house streaming-tjeneste Filmlounge.

Selvom der er mange spillere på det danske streaming-marked, har muligheden for at se smallere titler manglet. Det bliver der lavet om på til november i år, hvor danske Filmlounge lanceres. Visionen er at gøre film med stærk kulturel og kunstnerisk værdi let tilgængelige i Danmark. Et udvalg af danske og internationale titler udvælges til tjenesten, hvor der fra start vil være mere end 200 spillefilm at gå på opdagelse i. Planen er, at tjenesten opdateres regelmæssigt med nye titler og playlister. 

Udvalget af film er nøje udvalgt og særligt kurateret til tjenesten. Indholdet er udvalgt på baggrund af anmeldelser fra anerkendte danske og udenlandske nyhedsmedier. Filmlounge bestræber sig på både nye titler og ældre klassikere, og her bestræbes på også at tilbyde anderledes og spændende film, som kan være svære at finde på andre platforme. Passionen for smalle, skæve og stærke film er drivkraften bag Filmlounge, der vil forene moderne og overskuelig streamning med et stort udvalg af art-house film.

Den rutinerede indiefilm-ildsjæl Pernille Munk Skydsgaard, grundlæggeren af distributions- og produktionsselskabet 41shadows, står som primus motor på det friske og tiltrængte initiativ. "Vi ser blandt andet et potentiale i de kulturelt interesserede, som måske ikke har så meget tid til at gå i biografen, fordi de har små børn og passer et travlt job, men gerne vil følge med i filmudbuddet. Dem håber vi at kunne ramme," udtalte hun til Mediawatch tidligere på året.

Det er endnu ikke annonceret, hvilket filmisk bagkatalog Filmlounge kommer til at byde på.

Kommentarer

Ny dansk streaming-tjeneste vil bringe kvalitetsfilm ind i de danske hjem

  • ★★★★★★0

    Interessant!

    Zero Cool25-10-17 22:17

  • ★★★0

    Det bliver interessant at se hvad titler der bliver tilgængelige. Måske bliver det sådan noget ala Criterion.
    Hvis tjenesten kun skal lanceres i Danmark, så kan jeg nu godt blive bekymret for om interessen vil være stor nok. De virker lidt som om de fleste danskere begrænser sig til mainstream Hollywood og så måske en dansk film i ny og nå. Samtidig er der jo efterhånden en del spillere på markedet.

    Aranyhajú Nyárszépe26-10-17 11:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen