Ny international terror-serie med Birgitte Hjort starter optagelser i København

Den danske skuespillerinde Birgitte Hjort Sørensen vender hjem til Danmark for at spille hovedrollen i det storstilede internationale tv-drama "Greyzone", som i dag starter optagelse i København. Dette ser bl.a. ved hjælp af en investering fra Copenhagen Film Fund.

Copenhagen Film Fund har investeret på 3,5 mio. kr. i projektet, hvilket medvirker til, at en stor del af produktionen bliver indspillet i København.

Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund., siger i en pressemeddelelse: "Hele verden venter på den nye stort anlagte nordisk crime/thriller tv-serie. I mine øjne er 'Greyzone' netop dét. Den er spændende og fyldt med uforudsigelige, men naturlige 'turns and twists' samt dybe karakterer."

Serien beskrives som en karakterdrevet spændingsserie om begivenhederne op til et planlagt terrorangreb i Skandinavien. Vi følger Victoria (Birgitte Hjort Sørensen), der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb. Sproget bliver en blanding af dansk, svensk og engelsk.

I dag ryger de bedste danske talenter til Hollywood

De første fem episoder skal instrueres af Jesper W. Nielsen, som bl.a. har instrueret filmen og tv-serien "Der kommer en dag". "Greyzone" skal optages i de to nordiske hovedstæder København og Stockholm samt i Frankfurt i Tyskland.

Thomas Gammeltoft siger: "På film- og tv-scenen står Danmark i dag et sted, hvor vi kan være med til at udvikle vores talenter på et internationalt plan. Copenhagen Film Fund arbejder på at skabe disse rammer. I dag ryger de bedste danske talenter hurtigt ud af døren og videre til Hollywood. Men vi har potentialet herhjemme til at skabe noget, som kan det samme som udlandet, og vi kan, hvis vi får de rigtige rammebetingelser."

"Greyzone" forventes at få premiere på TV 2 i foråret 2018.

Kommentarer

Ny international terror-serie med Birgitte Hjort starter optagelser i København

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen