Ny trailer til Joachim Triers "Verdens værste menneske"

Til juni får vi endelig lov til at se Cannes-vinderen fra manden bag "Oslo, 31. august" og "Thelma".

En af Skandinaviens mest fremtrædende filmmagere siden årtusindskiftet har været norske Joachim Trier, der lagde stærkt ud med den legesyge "Reprise" i 2006, før han gav os den hjerteskærende "Oslo, 31. august", det engelsksprogede familiedrama "Louder Than Bombs" og den psykologiske ungdomsgyser "Thelma".

Og det er ikke kun biografgængere over hele kloden, der er vilde med Triers film, men også kritikere og prisuddelere – og Triers femte spillefilm, "Verdens værste menneske", var sidste år en af favoritterne til Cannes-festivalens gyldne palmer.

SE også: "Thelma"-interview med instruktøren Joachim Trier

2021's Palme d'Or gik dog i stedet til franske "Titane", men "Verdens værste menneske" løb trods alt med prisen for Bedste skuespillerinde, som gik til filmens hovedrolleindehaver, Renate Reinsve.

I filmen spiller Reinsve den unge Julie, som jonglerer med både karriere og kærlighed, alt imens hun forsøger at finde frem til, hvem hun egentlig er.

Foran kameraet ledsages Reinsve bl.a. af Anders Danielsen Lie, som spillede hovedrollen i "Reprise" og "Oslo, 31. august", mens Trier har skrevet manuskriptet sammen med en anden fast samarbejdspartner, Eskil Vogt ("De uskyldige").

"Verdens værste menneske" får første dansk biografpremiere den 16. juni, men filmens amerikanske distributør, NEON, har netop frigivet en ny forsmag på filmen, der kan ses herunder:

Kommentarer

Ny trailer til Joachim Triers "Verdens værste menneske"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen